Diş kaybı, psikolojik ve sosyal sorunlara neden oluyor

featured
service

Bir veya daha fazla dişi kaybı yaşandığında ağız boşluğunuzda yavaş yavaş değişiklikler meydana gelecektir. Çok fazla diş kaybı varsa etkiler daha ciddi olabilir. Bununla birlikte çene ve yüz hattındaki estetik görünüşte değişikler yaşanabilir.

İSTANBUL (İGFA)- Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş kaybının yaşanmasıyla beraber oluşabilecek sorunlar hakkında bilgi verdi.

Çene kemiğini uyaran dişlerde kayıp yaşandığında, kemik bozulur ve diş etlerinin küçülmesine neden olur. Diş kaybı ne kadar fazlaysa, eksik dişlerin yerine implant kullanmak o kadar zor olacaktır. Tam diş kaybı ise çene küçülmesine ve yüzün sarkmasına neden olur.

DİŞ KAYBI SOSYAL UTANCA NEDEN OLABİLİR 

Bu konuyla ilgili açıklama yapan Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Ön dişlerinizi kaybederseniz, dişlerinizin eksikliğinden dolayı gülümsemenizi göstermekten sık sık utanabilirsiniz. Bir ankete göre, diş hekimlerinin 86%’sından fazlası, sosyal utancın eksik dişlerle bağlantılı en önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Diş kaybının sosyal, psikolojik ve duygusal sonuçları kişinin yaşam kalitesini ve başkalarıyla etkileşimini olumsuz etkileyebilir. Diş kaybı ayrıca konuşma sorunlarına sorunlarına neden olabilir” ifadelerini kullandı. 

ÇİĞNEME SORUNLARI ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR

Eksik dişlere sahip olmak, yemek yemede zorluk yaratabilir yaratabilir diyen Kökdemir, “Ayrıca, kapanışı düzeltmek için ortodontik tedavi gerektiren ciddi ısırma sorunlarına neden olabilen çarpık dişlere neden olur.

Önemli miktarda eksik diş, yiyecekleri çiğnemede zorluğa neden olabilir. Tüm dişlerini kaybeden hastalar, çiğneme sorunları nedeniyle bazı yiyeceklerden kaçınarak daha yumuşak yiyecekleri tercih etmenize sebep olabilir” dedi. 

 

Diş kaybı, psikolojik ve sosyal sorunlara neden oluyor