Didim Şanlıurfalılar Derneği kadınları unutmadı

featured
service

Didim Şanlıurfalılar Derneği Kadın Kollarının “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği dernek üyelerinin yoğun katılımı ile Altınkum Kral Cafe’de düzenlendi.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)-  Didim Şanlıurfalılar Kadın Kolları Başkanı Meral Özcan Gözetir düzenlene etkinlikte yaptığı konuşmada; “Bugün İzmir Şanlıurfa Federasyonu Didim Şanlıurfalılar Derneği olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için toplanmış bulunmaktayız.  1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart’ı ‘Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü’ olarak ilan etmiştir. Böylece, 8 Mart kadınların mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur.

Yeni reform paketiyle kadına yönelik şiddette cezaların artırılacağını, takım elbise giymek ve kravat takmak indirim gerekçesi olmayacak ve kadına karşı işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedeni sayılacak. Vicdanları rahatsız edecek bir iyi hal indirimine umarız bundan sonraki süreçte rastlamayacağız. Kadına şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan yeni reform paketiyle bütün kadınlara yönelik hem yaralama hem de kasten öldürme eylemlerinde cezaların artırılacağını ve caydırıcılık fonksiyonu nedeniyle de önemli düzenlemeleri içeren paketin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yani bugün meclise sunulacaktır.

Kadınlar hayatımızın her yerinde, Türk kadının Kurtuluş Mücadelesindeki yeri tartışılmazdır. Cumhuriyet ile birlikte hayatın her alanında Türk Kadını yerini almıştır. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

Toplumun kalkınabilmesi ve ilerleyebilmesi için kadın erkek demeden hepsinin eğitim ve öğretim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir. Bu konuda sivil toplum örgütlerine de çok büyük görevler düşmektedir. Bizler önce insan, sonra kadın sonra sivil toplum kuruluşuyuz.

Gelişen teknoloji, yaşam kalitesinin yükselmesi ve eğitim seviyelerinin artmasıyla artık kadınlar, politikadan sanata her alanda bulunmakta, konumlarını başarılı bir şekilde temsil etmektedirler. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Şuna inanmak lazımdır ki Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ 

İzmir Şanlıurfa Federasyonu Didim Şanlıurfalılar Derneği olarak, toplumda kadının yerinin daha iyi olduğu, kadınlarımızın sosyal yaşamda daha fazla bulunduğu, kadın-erkek herkesin huzurlu olduğu, dolayısı ile başarılı olduğu güzel günler diliyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrardan bir araya geleceğiz.
Tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.” dedi.
 

Didim Şanlıurfalılar Derneği kadınları unutmadı