Dezavantajlı çocukların yeni hizmet modeline Bursa pilot olacak

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukları her türlü riskten koruyarak onların psikososyal gelişimlerini desteklemek amacıyla yeni bir hizmet modelini uygulamaya koyacaklarını açıkladı. Pilot uygulama Bursa’da başlayacak.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dezavantajlı çocukların istedikleri zaman istedikleri gibi yararlanabilecekleri, halka açık sistemin uygulanacağı yeni bir hizmet modelini uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Hizmete sunulacak Gündüzlü Çocuk Hizmet Merkezlerinde çocuklar için spordan zeka oyunlarına, psikodramadan resime kültürel, sosyal ve spor etkinliklerinin yapılabileceği bölümler bulunacak, ailelere danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dezavantajlı durumdaki çocukların her türlü riskten korunması ve psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla çeşitli sosyal faaliyetlerin gerçekleştirileceği, ailelere danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin sunulacağı, çocukların istedikleri zaman istedikleri gibi yararlanabilecekleri Gündüzlü Çocuk Hizmet Merkezleri açılmasının planlandığını bildirdi.

BURSA PİLOT OLACAK

Gündüzlü Çocuk Hizmet Merkezlerinde 0-18 yaş grubuna hizmet verileceğini, sığınmacı çocukların da bu merkezlerden yararlanabileceğini belirten Bakan Yanık, çocukların sokakta ve sosyal çevrelerinde karşılaşabilecekleri her türlü tehlikeden korunmaları amacıyla proaktif sosyal hizmet programları geliştirmeyi, çocuklarımıza sunulan sosyal imkanları arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “Çocuklarımıza ve ailelerine yönelik danışmanlık hizmeti kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın her anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak, onların sağlıklı bireyler olarak toplum hayatında yer alabilmeleri ve ailelerinin yanında sağlıklı ortamlarda hayata hazırlanmaları için yürüttüğümüz hizmetlerimize bir yenisini ekliyoruz” dedi.

Dezavantajlı çocukları için hazırlanan Gündüzlü Çocuk Hizmet Merkezlerimizi hizmete sunacaklarını belirten Bakan Yanık, ilkini bu yıl içinde Bursa’da açmayı planladığımız bu merkezlerimizde sunulacak hizmetlerden çocuklarımızın yararlanabilmesi için halka açık bir sistem uygulayacaklarını söyledi.  Kültürden spora geniş yelpazede etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Bakan Yanık, resim, boyama, ahşap, heykel ve ebru kursları verileceğini; psikodrama, satranç, sudoku, tangran, sorti, tabu, yapboz, cenga ve geleneksel oyunlarla ilgili faaliyetler yapılacağını anlattı. Bakan Yanık, kitap okuma ve teknoloji odaları da bulunacak bu merkezlerin çocuklar için etkin bir yaşam merkezi olacağını belirtti.

ÖRNEK UYGULAMA OLACAK

Bakan Yanık, Gündüzlü Çocuk Hizmet Merkezlerinin Bakanlığın çocuklarla ilgili hizmetlerinin merkezi olmasının planlandığını vurgulayarak, bu merkezlerde sosyal hizmet uzmanı, psikolog, spor eğitmeni, tercüman, kurs eğitici ve öğreticileri başta olmak üzere farklı meslek gruplarından ihtiyaç duyulan personelin hizmet sunacağını kaydetti.

Dezavantajlı çocukların yeni hizmet modeline Bursa pilot olacak