Devir ekonomi devri

featured
service

Ekonomik kriz, ev bütçesini dengelemeye çalışan Çankayalıları meslek ve hobi kurslarına yönlendiriyor. Çankaya Evlerinde ücretsiz olarak verilen temel dikiş eğitiminin de yer aldığı kurslar büyük ilgi görüyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen döneminde açılan 17 yeni merkez ile sayısı 28’e ulaşan Çankaya Evlerinde yeni dönem Ekim ayında başladı. 100’den fazla branşta kursların verildiği, etkinlikler ve eğitimlerle Çankayalıların ikinci adresi haline gelen merkezlerde en çok tercih edilen ders ise dikiş kursları oldu. Ekonomik kriz ve ev bütçesine katkı sağlamak isteyen Çankayalılar, temel terzilik eğitiminin de yer aldığı dikiş kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıllara oranla dikiş kurslarına talep yüzde yüz oranında artarken, sınıfların mevcudu ikiye katlandı.
Her zaman Çankayalıların, Başkentlilerin yararına olan ve olacak hizmetleri hayata geçirdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Vatandaşlarımızın meslek öğrendikleri, yeteneklerini geliştirdikleri, evlerinin yanı sıra ikinci bir adres olarak gördükleri, çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet ettikleri Çankaya Evlerimizin sayısını daha da artırıyoruz. Buralar Çankayalıların evi, halkın evi. Yeni eğitim döneminde de vatandaşlarımız istekleri ve ilgileri doğrultusunda Çankaya Evlerinden istedikleri gibi yararlanabilirler. Hem çocuklarımıza hem anne babalarına hem de büyükanne ve büyükbabalara aynı anda hizmet verebilen Çankaya Evlerimizin kapıları tüm Çankayalılara açık. Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarına yetirmeye çalıştıkları bütçelerine katkı olsun diye kurslarımızda öğrendiklerini ya kendi ihtiyaçları için uyguluyor ya da el emeği ürünlerini gelire dönüştürüyor. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Zorlukları atlatma sürecinde de maddi manevi halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Devir ekonomi devri