DEVA Partili Yeneroğlu’dan Bakan Soylu’ya yeni sorular

featured
service

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’ndaki DEVA Partisi, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun imzasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle ‘Üç Suriyeli’nin yakılarak öldürülmesi olayına ilişkin bir soruşturma başlatılıp, başlatılmadığını sordu.

İSTANBUL (İGFA) – DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, üç Suriyeli gencin ırkçı saikle yakılarak öldürüldüğü, katil zanlısına etkin bir soruşturma yapılmadığı ve zanlının bu süreçte 2 Türk vatandaşını da öldürmesi sonrası soruşturma başlatıldığı iddiası üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Katil zanlısının iki Türk vatandaşını öldürdükten sonra tutuklandığı iddialarını anımsatan Yeneroğlu,16 Kasım 2021 tarihinde İzmir Güzelbahçe’de 3 Suriyeli gencin ikamet ettikleri odanın benzinle yakılması suretiyle ırkçı saikle öldürüldüklerine dair haberler yapıldığını kaydetti. 3 Suriyeli genci yakarak öldürdüğünü itiraf eden şüphelinin bu cinayetten sonra etkin bir soruşturma yapılmadığı ve bu olayın bir cinayet olarak soruşturulmadığı süreçte 2 Türk vatandaşını bıçaklayarak öldürdüğü ve ancak bu olay üzerine soruşturmanın başladığı ve tutuklandığı iddialarını gündeme getiren Yeneroğlu, yazılı önergesinde, “Suriyelilerin ailelerinin karakola çağrıldığı ve susmaları için uyarıldıkları iddiası da mevcut. Olayın takipçisi olduğunu sosyal medya üzerinden duyuran İzmir İnsan Hakları Derneği’nin, yaşamını yitiren geçici koruma altındaki maktul Suriyelilerin ailelerinin karakola çağrıldığı ve susmaları için uyarıldıkları iddiası da mevcuttur. Resmi merciler tarafından konuyla ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Söz konusu olayın tüm yönleriyle aydınlatılması elzemdir” ifadelerini kullandı.

DEVA Partili Yeneroğlu’dan Bakan Soylu’ya yeni sorular