DEÜ’nün 11 lisans programına Avrupa Vizesi

featured
service

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), 11 lisans programı diplomalarına Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarının yer alması hakkını kazandı.

İZMİR (İGFA)- Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu, 39 devlet ve vakıf üniversitesindeki 129 lisans programının yeterliliklerinin TYÇ’ye yerleştirilmesini kararlaştırdı. Türkiye’nin en saygın yükseköğretim kurumları arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) 11 lisans programı da diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler
Çerçevesi (AYÇ) logolarının yer alması hakkını kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez gerçekleştirilen uygulamada 39 üniversite arasında 2 sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Söz konusu 129 diploma programından mezun olan öğrencilerin, yurt dışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkanları artacak ve yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak.

TYÇ veri tabanına yerleştirilen programlardan mezun olanlar, AB’nin mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin kararı gereği yurt dışında mesleklerini icra edebilecek, istihdam edilebilecek. Ayrıca, Lizbon Antlaşması gereği akademik yeterliliklerin Avrupa’da ve Avrupa dışında tanınmasına imkân sağlanacak.

DEÜ’nün 11 lisans programına Avrupa Vizesi