DEÜ araştırma üniversitesi oldu

featured
service

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 20 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlendi.

İZMİR (İGFA)- Türkiye’nin köklü kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca açıklanan listeyle araştırma üniversitesi olmayı hak kazandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı kapsamında alınan yeni kararların duyurulduğu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı toplantıda Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması programında yapılan değişiklik ile 20 devlet üniversitesi ve 3 vakıf üniversitesinin araştırma üniversitesi olduğu açıklandı. Türkiye’nin köklü kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi de ‘araştırma üniversitesi’ olmaya hak kazanan üniversiteler arasındaki ilk15 üniversite arasındaki yerini alırken, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ‘Araştırma Üniversitesi Beratı’nı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden aldı.

DEÜ araştırma üniversitesi oldu