Denizdeki ‘milli’ gururdan test atışı

featured
service

Milli Deniz Topu’nun test atışı başarıyla gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı, denizdeki millî gururumuzun test edildiği o anları paylaştı.

KONYA (İGFA) – MKE AŞ tarafından yerli ve millî imkânlarla geliştirilen 76/62 mm Millî Deniz Topu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “ateş serbest” talimatı sonrası seri atışlar gerçekleştirerek testi başarıyla tamamladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile 76/62 mm Millî Deniz Topu’nun test atışı için Konya’daki Karapınar Atış Alanı’na gitti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da video mesaj gönderdiği törende konuşan Millî Savunma Bakanı Akar, Millî Deniz Topu’nun Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Yeni silah sisteminin yapımında emeği geçenleri kutlayan Bakan Akar, “Bu yapılan çalışmaların hiçbiri son değil. Bunların her biri bir sonraki aşamanın başlangıcıdır. Çalışmalarımızı artan bir hızla sürdürerek Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Bir taraftan personel temini, eğitimi diğer taraftan da araç, gereç, silah, mühimmatın da yerli ve millî imkânlarla yapılmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki, desteği ve sağladığı fırsatlarla yerlilik ve millîlik oranı yüzde 80’lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için, hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Millî Deniz Topu’nun önemine değinerek “Denizdeki gücümüze güç katacak önemli bir başarı hikâyesinin gerçekleşmesine şahitlik ediyoruz. Millî Deniz Topu, yerli ve millî savunma sanayimizin geldiği seviyeyi göstermesi açısından büyük başarıdır.” diye konuştu.

Üretimin kısa sürede tamamlanmasını önemli olarak nitelendiren Oramiral Özbal, Millî Deniz Topu’nun buradaki testlerin ardından liman, seyir testlerinin yapılacağını belirtti. Daha sonra Bakan Akar tarafından verilen “ateş serbest” talimatı ile Millî Deniz Topu’nun test atışı gerçekleştirildi.

Başarıyla yapılan atışın ardından Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi hatıra fotoğrafı çekildi.

Denizdeki ‘milli’ gururdan test atışı