Cumhuriyetin 96. yılına Yenimahalle’de Muhteşem Kutlama

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ıncı yılını dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor. Sabah saatlerindeBelediye binası önünde başlayacak etkinlikler, meşaleli yürüyüş ve Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Nebil Özgentürk’ün moderatörlüğünde “Cumhuriyet Hatıraları” adlı belgesel sunumu ile devam edecek. Yenimahalle’de Cumhuriyet coşkusu, şarkıcı Cem Adrian’ın konseriyle son bulacak.

Yenimahalle meşalelerle aydınlatılacak

29 Ekim Salı günü kutlamalar sabah saatlerinde belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle start alıyor. Gün boyu devam edecek olan kutlamalar saat 18.00’da Ragıp Tüzün Parkı’ndan başlayacak olan geleneksel “Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü” ile devam edecek. 7’den 70’e tüm vatandaşlar ellerinde meşalelerle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne kadar marşlar söyleyerek coşku içinde yürüyecek.

Yürüyüşün ardından Nazım Hikmet’te Nebil Özgentürk’ün moderatörlüğünde “Cumhuriyet Hatıraları” adlı belgesel sunumuyla başlayacak olan programda, müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan şarkıcı Cem Adrian, sahne alacak.

10 yıldır, sadece çok renkli sesi değil, çok renkli müziği ile yorumcu, besteci ve söz yazarı olarak müziğin çok farklı dallarında birçok esere imza atan Adrian, birbirinden güzel şarkıları Başkentli hayranları için yorumlayacak.

Kutlamaları gelecek kuşaklara aktarmalıyız

Tüm yurttaşları Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu her yurttaşın asli görevidir. Bizim Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal’in emaneti olan, bizi çağdaşlığa ulaştıran, halk çocuklarını cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, belediye başkanı yapan, saltanatı yıkıp padişahlığı kaldıran, milletin iradesini millet kendi tayin edecektir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyetin 96. yılına Yenimahalle’de Muhteşem Kutlama