Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türk Milleti’ne tahammülü olmayanlar boş durmuyor”

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör ve darbeyle yapılamayanların ekonomiyle yapılmaya çalışılmasına dikkati çekerek, “Türk Milleti diye bir milletin bırakınız sahip olduğu gücü ve imkanları, varlığına bile tahammülü olmayanlar boş durmuyor” dedi.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslenen Erdoğan, geçen hafta üç ülkeyi kapsayan ve beş devlet başkanıyla bir araya geldikleri oldukça verimli bir Afrika seyahati gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Türkiye’nin Afrika’ya bakışının Batı ülkelerinden çok farklı olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Tarihinde sömürgecilik lekesi ve katliam ayıbı bulunmayan bir ülke olarak kıtaya insan merkezli yaklaştığımızı muhataplarımız da görüyor. Bunun içinde özellikle bizi farklı bir yere koyuyorlar. Tabii asırlardır sömürülen siyasi, sosyal ve ekonomik düzeni bu şekilde kurulmuş bir coğrafyada mesafe katetmek öyle kolay olmuyor. Sömürgecilerin izlerini kıtanın dört bir yanında siyasetten ekonomiye, sosyal ve kültürel hayata kadar her alanda görmek mümkündür” dedi.

Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de kimi dış kimi iç kaynaklı sıkıntıların, zorlukların bulunduğunu dile getiren Erdoğan, “Türkiye diye bir devletin, Türk milleti diye bir milletin bırakınız sahip olduğu gücü ve imkanları, varlığına bile tahammülü olmayanlar bugün de boş durmuyor” diye konuştu.

Türkiye ve millet olarak bu tür çarpıklıklarla, uluslararası medyadan siyasetçisine kadar farklı kesimler üzerinden ilk defa karşılaşılmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör ve darbeyle yapılamayanları ekonomiyle yapmak için başlatılan sinsi saldırıların çok ciddi bedeller ödeme pahasına engellendiğini söyledi.

Öte yandan Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) olduğu yeri Millet Bahçesi haline getirdiklerini ve açılışını bu hafta yapacaklarını ifade eden Erdoğan, tüm Ankaralıları açılış programına davet etti. 29 Ekim’de İstanbul’da yeni AKM’nin açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, “Tüm İstanbullular bu açılışa davetli. Gerçekten muhteşem bir eseri İstanbul’umuzda, Taksim’de yine meydana getirdik. İnşası bitti, ihyası aynı şekilde İstanbullularla birlikte olacak ve o akşamı da İstanbullularla birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=YTJ1IDRj19s?start=20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türk Milleti’ne tahammülü olmayanlar boş durmuyor”