Cumhurbaşkanı Erdoğan, RUMELİSİAD ile bir araya geldi

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde siyasi krizle gündeme gelen Bosna Hersek’teki güncel durumu görüşmek üzere Boşnak kökenli dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede, Sancak kökenli olan RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zarif Alp de yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılıklı güven, diyalog ve diplomasi ile sorunların en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirtti.

BURSA(İGFA)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Bosna Hersek’te meydana gelen siyasi krizle ilgili güncel durumu görüşmek üzere Boşnak kökenli dernek temsilcileri ile bir araya geldi.

İstanbul’da Huber Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye RUMELİSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zarif Alp’de katıldı. 

Rumeli kökenli girişimciler ile yapılan görüşmede Erdoğan, ” Türkiye ile Bosna Hersek’in asırlardır güçlü bir bağa sahip. Türk milleti tarihin yer döneminde Boşnakların yanında yer aldı. Endişeye gerek yok, karşılıklı güven, diyalog ve diplomasi ile sorun en kısa çözülecektir” dedi. 

Kendisi de Sancak kökenli olan RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile Bosna Hersek’teki güncel durumla ilgili karşılıklı fikir
alışverişinde bulunduk. Kendisi, Bosna Hersek’in çok kültürlü ve etnik kimlikli yapısının korunarak istikrara kavuşması için hiçbir ayrım yapmadan, her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek
vermeye devam edeceklerini vurguladı. Boşnak kökenli dernek temsilcileri olarak bizlerin fikirlerini çok önemsediğini de kaydetti. Umuyorum ki bölgedeki tansiyon en kısa sürede diner. Her alanda karşılıklı iş birliğimizin daha da güçlendirilmesini ve tüm Balkanlar‘da olduğu gibi Bosna Hersek’te de siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, RUMELİSİAD ile bir araya geldi