Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’nin YPG yanlışını kabullenemeyiz

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG’nin bir terör örgütü olduğunun altını çizerek, “PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla Amerika’nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil” diye konuştu.

İSTANBUL (İGFA) –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin, El Nahyan’ın uzun süredir bir rahatsızlığının bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği sürecine ilişkin soruları da yanıtladı.

“Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı NATO’yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK’sı, DHKPC’si İsveç’te, Hollanda’da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil” diye konuştu.

https://twitter.com/tcbestepe/status/1525069139731173376

Irak’ın kuzeyinde ne yapıldıysa Suriye’nin kuzeyinde de aynısını yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, ABD’nin Suriye yaptırımlarındaki muafiyetlerin sorulması üzerine de, “Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla Amerika’nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Zaten Amerika, maalesef son dönemlerde gelen yönetimlerin hepsi de PKK terör örgütüne karşı veya Suriye’deki, Suriye’nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi destekleri vermiştir. Tırlarla buralara araç, gereç, mühimmat sevk etmiştir. Bunları bütün gelen yönetimlere söylememize rağmen, bunlar dinlenmemiş ve bu süreç aynen devam etmiştir. Şimdi de bu tür şeyleri duyuyoruz. Fakat şunu ben çok açık net söylüyorum ki eğer burada PKK’sı, YPG’si şusu busu vesaire kim olursa olsun… Şu anda Pençe Kilit Harekâtı’nı izlediniz. Irak’ın kuzeyinde ne yaptıysak, Suriye’nin kuzeyinde de bunların aynısını yapmaya devam edeceğiz. Ve bize düşman olan odaklarla örgütlerle arkalarında kim olursa olsun aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Olay budur” dedi.

Pençe Kilit Operasyonu’nda da dün itibariye 82 teröristine etkisiz hale getirildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşında 2,5 ayın geride kaldığının hatırlatılması üzerine de, “Bunu tasvip etmek mümkün değil. Gerek Sayın Putin’le gerek Zelenski ile yaptığım görüşmelerin hepsinde de kendilerine bu işi bir an önce durdurma noktasında telkinlerimiz olmuştur. Bundan sonra da aynı telkinlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’nin YPG yanlışını kabullenemeyiz

Yorumlar kapalı.