Çubuk’ta Arazi Toplulaştırma Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

featured
service

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun da katıldığı programda “Arazi Toplulaştırma ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Projesi” hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Dumlupınar Mahallesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Ankara Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Yeğin ile birlikte muhtarlık binasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Aksu’yu mahallede Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bilent Korkmaz, İlçe emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Müdürü Baki Üstüner, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, mahalle muhtarları, daire amirleri ve mahalle sakinleri karşıladı.

Çubuk ve Akyurt bölgelerinde devam eden ”Arazi Toplulaştırma ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Projesi’ hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Yardımcısı Aksu, çalışmanın devam ettiği alanda incelemelerde bulundu.

-22 bin hektar alanda toplulaştırma devam ediyor

Yaklaşık 22 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmasının devam ettiğini hatırlatan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, kimsenin mağdur edilemeden işlemlerin titizlikle yürütülmesi için çalıştıklarını söyledi.

Tüm tarafların bir araya geldiği güzel bir toplantı yapıldığına işaret eden TBMM İdari Amiri Orhan Yeğin’de, “İlçeye yaptığımız ziyaretlerde vatandaşların taleplerini dinliyoruz ve bu konuda tüm tarafları bir araya getirmek istedim. Sağ olsun Bakanımızda bizleri kırmadılar ve buraya geldiler. Şimdi herkesi dinleyip bir ortak çözüm noktası buluruz inşallah” diye konuştu.

-“Toplulaştırma yeniden gözden geçirilmeli”

Bölgelerinde toplulaştırma ile ilgili bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise, toplulaştırmanın üniversite ile birlikte gelişmekte olan ilçelerinin önünü tıkayacağını kaydetti.

İlçelerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Demirbaş, “Dayın vekilimiz TBMM İdari Amiri Orhan Yeğin öncülüğünde böyle bir program düzenlemenizden ve bize vakit ayırmanızdan dolayı size teşekkür ediyoruz. Üniversitenin hemen bitiminde böyle bir toplulaştırma yapılması üniversitenin gelişmesini de önleyeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu toplulaştırmanın başlama noktalarının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Ömer Tiftikçi’de, mahallelerinde üniversite ile birlikte çiftçilik yapan sayısının azaldığını arazinin büyük bir kısmının yatırımcıya satıldığını ifade ederek,” Biz mahallemizde toplulaştırma istemiyoruz. Bu alanda üniversite ile birlikte öğrencilere dönük yapılaşma yapılacak ve genişleyecek. Buralara öğrencilere yönelik yatırım yapılmazsa üniversiteye öğrenci gelmez, üniversitenin de bize bir faydası olmaz” şeklinde konuştu.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu ve Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz’de toplulaştırmanın yeniden gözden geçirilmesi noktasında görüşlerini bildirdiler.

Daha sonra mahalle muhtarları sırayla söz alarak düşüncelerini bildirdiler.

-DSİ ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililer de yapıla çalışma hakkında harita üzerinden bilgi verdi.

Hayata geçirilecek projeyle tarım arazilerinde parçalılığın azalacağını ifade eden Devlet Su İşleri Kontrol Mühendisi Melike Sayın Kaya ise, ‘’Hayata geçilecek projeyle birlikte tarım arazilerinde parçalılık azalmakta, sosyal problemler çözülmekte, tarıma elverişli, düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulmakta, her parsel yol ve sulama ağı ile irtibatlandırılmakta, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar giderilmekte, yakıt tasarrufu sağlanmakta, işlenebilir arazi miktarı artmakta, zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşmakta, kullanılmayan küçük parçalı araziler değerlendirilmekte” dedi.

Çubuk’ta Arazi Toplulaştırma Hakkında Bilgilendirme Yapıldı