Coğrafi işaretli ürünler TRT ekranında

featured
service

Akyurt Belediyesinin destekleriyle kurulan Akyurt Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadın üreticiler, Akyurt’un yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı için de oldukça yoğun bir çalışma içerisinde. Kadınlar TRT Belgesel ekipleri aracılığıyla Akyurt Hamarat Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin çalışmalarını Türkiye’ye anlatacak.

Ye­me­ğin Se­rü­ve­ni prog­ra­mı­nın çe­kim­le­ri Ak­yurt’ta ya­pıl­dı.
Çe­kim­le­re ka­tı­lan Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık çok sa­yı­da yö­re­sel gıda ürünü için Pa­tent ve Marka Ku­ru­mu­na baş­vu­ru yap­tık­la­rı­nı ve bu sa­ye­de Ak­yurt’a ait coğ­ra­fi işa­ret­li ürün­le­rin ço­ğal­dı­ğı­nı be­lirt­ti.

“REYONLARI DOLDURMAYA BAŞLADI
Baş­kan Hilal Ayık “İlçe­mi­zi her alan­da ile­ri­ye ta­şı­mak için çe­şit­li ça­lış­ma­la­rı­mız var. Bun­lar­dan biri de Ak­yurt Ha­ma­rat Eller Ta­rım­sal Kal­kın­ma Ko­ope­ra­ti­fi. Ha­nım­la­rı­mı­zı bir araya ge­ti­re­rek bu ko­ope­ra­ti­fin ku­rul­ma­sı­na ön­cü­lük ettik. Özel­lik­le gü­nü­müz­de or­ga­nik tarım ürün­le­ri, in­sa­nı­mı­zın en önem ver­di­ği ko­nu­la­rın ba­şın­da ge­li­yor. Kendi üre­ti­mi­miz olan seb­ze­ler, ev ya­pı­mı eriş­te ve kış­lık ku­ru­lar pa­ket­le­ne­rek fu­ar­lar­da ve satış nok­ta­mız­da ye­ri­ni alı­yor. Üze­rin­de coğ­ra­fi işa­ret­li ol­du­ğu be­lir­ti­len tes­cil­li ürün­le­ri­miz de mev­cut. Te­be­rik Fa­sul­ye­si tes­cil edi­len ürün­le­ri­miz­den bir ta­ne­si. Bu ürü­nü­müz adı çok bi­li­nen zin­cir mar­ket­le­rin re­yon­la­rı­nı Ak­yurt adıy­la dol­dur­ma­ya baş­la­dı. Ak­yurt Tan­dır Bö­re­ği, Ak­yurt Ho­ma­ça­sı, Ak­yurt Fıtı Çor­ba­sı gibi çe­şit­li ürün­ler de in­şal­lah ge­le­cek­te daha çok in­sa­na ula­şa­rak Ak­yurt’un marka de­ğe­ri­ne katkı sağ­la­ya­cak. TRT Bel­ge­sel eki­bi­ne yapım ve çe­kim­ler­de ver­dik­le­ri emek­ler için te­şek­kür­le­ri­mi ile­ti­yo­rum.

Coğrafi işaretli ürünler TRT ekranında