‘Çizme’ eleştirilerine Mansur Yavaş’ın yanıtı: Biz işimize bakalım

featured
service

Akyurt’ta yaşanan sel afeti sonrası hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem de Mansur Yavaş sahada incelemelerde bulundu. İki ismi Akyurt Belediyesi’nde yan yana gösteren fotoğraf karesi ise sosyal medyada gündem oldu. Devrik başkan Gökçek, ‘Bİ SİYASETÇİNİN AYAĞINDA ÇİZME, ÖTEKİ GRAND TUVALET. FARKI FARK ETTİNİZ Mİ?” twiti ile Başkan Yavaş’ı eleştirdi.

Akyurt’ta sel afeti sonrası hayat normale dönmeye başladı. Yaraları sarmak adına çalışmalar devam ederken, Mansur Yavaş’a yönelik ‘çizme’ eleştirilerinde İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür sessizliğini bozdu. Mansur Yavaş ile yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşan Ünür, eleştirilere cevap vermek istediğini ancak Yavaş’ın “Hayır olmaz, biz işimize bakalım, millet bu haldeyken olmaz” yanıtını verdiğini açıkladı.

Ünür, “Ertesi gün taziye ve geçmiş olsun ziyareti için tekrar ilçemizi ziyaret eden ve ekiplerine talimat vererek her şeyi en iyi şekilde, millete hizmet noktasında yerine getirme emrini veren Başkanımıza nacizane ‘Başkanım bu haberler ve twit için bir şeyler yazalım, öyle olmadığı hakkında cevap yazalım’ şeklindeki sözümüze ‘hayır olmaz, biz işimize bakalım, millet bu haldeyken olmaz’ diye cevap verdiğini de Yüce Milletimize ve saygıdeğer Akyurt halkının bilgilerine sunuyorum. Saygıdeğer Mansur Yavaş başkanım; “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ilkemiz gereği yazdım, yazmak zorunda hissettim, kızsanda, sitem etsende…” ifadelerini kullandı.

“YALAN TEŞKİLAT KURMUŞ, DOĞRU YALNIZDIR”
“Yalanın gücü doğrunun güçsüzlüğünden değildir. Yalan teşkilat kurmuş, doğru yalnızdır” diyen Selami Ünür, “İlçemizde yaşanan sel afeti nedeniyle Ankara İl Başkanımıza ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, yağışın başlaması ve bir kaç yerden su baskını ihbarı gelmesi nedeniyle ve durumun anormalleşmesi üzerine saat 18.39’da telefonla bilgi verilmiş, saat 18.50’de Sn. Başkanımız ve beraberindeki heyetin Akyurt’a hareket ettiği bilgisi tarafımıza iletilmiş, Ankara yolunun kapalı olması nedeniyle de değişik güzergahlar kullanılarak saat 19.59’da Akyurt’a intikal sağlanmıştır. Akyurt Belediyesi önünde aracından inerek yağmurluk giyen ve görevli ekipleri ile istişare eden Başkanımıza, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Akyurt Belediyesinde olduğu bilgisi verilmiş, önce 4.katta kriz merkezinde olduğu bilgisi üzerine asansöre yönlendirilmiş, sonrasında Belediye Başkanı makamında 1. Katta olduğu söylenerek merdivenlere yönlendirilmiştir. Bu esnada Başkanımız ve heyeti üzerlerindeki yağmurlukları çıkartarak görevli arkadaşlara teslim etmişlerdir” dedi.

131 ARAÇ 501 PERSONEL
Ünür, açıklamasında “Yapılan görüşmeler sonucu süratle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan ve yakın İl ve ilçelerden, bakanlıkların ilgili birimlerinden araç, ekipman ve personel takviyesi yapılarak sabaha kadar süren bir fedakarlık ve kahramanlık öyküsü hep birlikte yazılmış ve halende yazılmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız; Akyurt’ta 131 araç ve 501 personel ile en etkin çalışan kurumdu… Takdir Yüce Türk Milleti’nin… Akyurt Belediyesi önündeki cep telefonu ile çekilmiş bu tek kare fotoğraf aslında her şeyi anlatıyor…” ifadelerini kullandı.

‘Çizme’ eleştirilerine Mansur Yavaş’ın yanıtı: Biz işimize bakalım