CHP’li Yeşil sordu: Sigortasız araçlar Meclis gündeminde

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İçişleri Bakanlığı’na seyir halinde olan sigortasız araç sayısını sordu.

100 MOTOSİKLETTEN 66’SI SİGORTASIZ

TÜİK’in Ocak 2022 bültenine göre ülkemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı 25 milyonu geçmiş durumda. Sigorta Gözetim Merkezi’nin Ocak 2022 raporunda ise ülke genelindeki motosikletlerin yüzde 66’sı, traktörlerin ise yüzde 41’i trafikte sigortasız şekilde seyir ediyor. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, zorunlu trafik sigortası fiyatlarında 1 Şubat 2022 itibariyle trafik sigortalarına her basamakta yapılan yüzde 37,5’lik artış nedeniyle, trafikte seyreden sigortasız araç sayısının daha da artacağını söyleyerek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

TRAFİK KAZASINA KARIŞAN SİGORTASIZ ARAÇ SAYISI KAÇ?

Yeşil, soru önergesinde ülke genelindeki sigortasız araç sayısı ile sigortasız olarak maddi hasarlı kazaya ve ölümlü trafik kazasına karışan kaç aracın olduğunun Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarından tespit edilmesini istedi.

SEBEBİ EKONOMİYİ YÖNETENLER

Ankara’da 7’nci basamaktaki en düşük sigorta bedelinin 869 liradan 1195 liraya çıkmasına paralel olarak tüm Türkiye’de sigorta bedellerinin arttırılması nedeniyle trafikteki ticari araçların dahi sigorta yaptıramadığını ifade eden Yeşil; “Esnaf bitik durumda. Maliyet artışlarıyla mı uğraşsın, faturalarını mı ödesin, dükkanını aracını mı sigorta yaptırsın.” Trafik sigortalarındaki fahiş artışlar nedeniyle sigortasız araç sayısında da artış olması bekleniyor. Artış oldukça kaza durumundan sonraki ekonomik mağduriyetler de o denli artıyor. Zorunlu trafik sigortası yaralama ve ölüm anında devreye giren ekonomi bir güvence anlamına geliyor. Düşünün ki insanlar trafik sigortasını dahi yaptıramayacak duruma gelmişse sebebi ekonomiyi yönetenlerdir” yorumunda bulundu.

CHP’li Yeşil sordu: Sigortasız araçlar Meclis gündeminde