CHP’li Tezcan: “Dalyan’da doğa katliamı yaşanıyor”

featured
service

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi işbirliği ile başlatılan Dalyan Örnek Mahalle ve Meydan düzenlenmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yapan CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Peyzaj adı altında Dalyan’ın doğal güzelliğini bozmayın” dedi.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Ortaca ilçesinde  bulunan Dalyan’a yapılan peyzaj çalışmasıyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Dünyanın gözbebeği, labirent görünümlü sazlıklarıyla ünlü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Dalyan kanalı kıyısındaki sazlıkların üzeri şu anda kaya dolgu ile kapatılmaktadır.

Kıyıdan yaklaşık 3 metre içeriye kayaların doldurulduğunu gözlemledik. Bu yapılan sözde peyzaj çalışması Dalyan kanalında doğa katliamı demektir. Ortaca Belediyesi’nin ‘Dalyan’ın çehresini değiştireceğiz’ söyleminden öteye yetkililer tarafından Dalyan halkına ayrıntılı bilgi verilmemiştir” dedi. 

‘FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILMADI’

“Kanala kaya dolgu yapılacağı bilgisi verilmemiştir. Bunun yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile bir görüş alışverişinde bulunulmamıştır” diyen Evren Meclis üyelerimize ise “Yapılan çalışmayla ilgili kısır bir bilgi verildi. Çalışmalar meydan düzenlemesi değil kanala dolgu yapılarak doğa katliamıdır. Dalyan kanalının sazlık ve çamur olduğu düşünülürse dökülen kaya dolgunun ne miktarda olacağı da belli değildir.

Belediye meclis üyelerimiz en kısa sürede Belediye Başkanı Alim Uzundemir ile görüşerek projenin durdurulmasını ve vatandaşın ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesini talep edecekler. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi’nin ‘Meydan düzenlemesi ve peyzaj’ adı altında yangından mal kaçırırcasına başlattıkları Dalyan’daki doğa katliamına son verilmesini istiyoruz. Dalyan’daki çalışmanın 4 etap olacağı ifade ediliyor. Birinci etap kaya dolgu ise diğer üç etabı düşünmek dahi istemiyoruz ” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Tezcan: “Dalyan’da doğa katliamı yaşanıyor”