CHP’li Özkan’dan ‘güvenli gıda’ya meclis araştırma önergesi

featured
service

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan gıda güvenliği ve tüketici sağlığını korumak amacıyla TBMM’ye Meclis Araştırma Önergesi verdi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları sebebi ile vatandaşların et ve süt ürünleri başta olmak üzere sağlıklı gıdaya ulaşamaması ve hileli gıdaların piyasada yer alması ile ilgili, gıda güvenliğini ve tüketici sağlığını en üst seviyede korumak amacıyla TBMM’ye Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Yüksel Özkan önergesinde, vatandaşların güvenilir, sağlıklı, yeterli, ucuz ve sürekli gıdaya erişimi anayasal bir hak olduğunun altını çizerken, “Ülkemizde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görevi bu konuda resmi kamu otoritesi olarak insanlarımıza güvenilir gıda teminini sağlamaktır. Vatandaşların, et ve süt ürünlerinin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bu ürünlere olan talebini azaltması karşısında, daha düşük fiyattan satılan taklit ve tağşiş gıdalar piyasaya sürülmekte, insan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde gıda üretimi yapan ve kayıt dışı üretim gerçekleştiren firmaların titizlikle denetlenmesi gerekmektedir. Alım gücü düşen vatandaşlar bu gıdaları tüketmek zorunda bırakılmamalıdır” diye konuştu.

CHP’li Özkan’dan ‘güvenli gıda’ya meclis araştırma önergesi