CHP’li kadınlar Aydın Kuşadası’ndan hedef belirledi

featured
service

CHP Kadın Kolları tarafından “Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar” başlığı ile düzenlenen iki günlük İl Kadın Kolları Başkanları Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Aydın’ın Kuşadası’nda başladı.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası) – CHP Kadın Kolları Başkanlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” başlıklı toplantı gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 81 ilin kadın kolları başkanları ile bir araya gelmesinin ardından gerçekleşen toplantı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in açılış konuşması ile başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, gençlerin, kadınların daha fazla hayal kurması içinse sıra dışı projelere ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Biz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte sıra dışı projelere imza atmak için çalışıyoruz. Özellikle Y ve Z kuşağının talep ve beklentilerini dikkate almak büyük önem taşıyor. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde Facebook ortaklığı ile yaşama geçirdiğimiz Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nin kapılarını açtık. Dünya genelinde sayıları 150 milyona yaklaşan dijital göçebeleri kentimize çekmek için Kampinova projesini yaşama geçirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, tüm CHP’li ilçe belediye başkanları ile verdikleri tüm sözleri birer birer yerine getirdiklerini belirtti. Kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, en büyük projelerinin kadın kooperatifleri olduğunu kaydetti. 

Türkiye’de kadınların en temel hak olan yaşam hakkı için mücadele eder hale geldiğini ifade eden Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka erken seçim değil, derhal seçim istediklerini söyledi. Nazlıaka, “Biz kadınlar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ülkenin kaderini değiştirmeye geliyoruz. Aşındırılmış haklarımızı geri almak için, kadın erkek eşitliğini sağlamak için, kadına yönelik şiddeti bitirmek için geliyoruz. Bizler coşkun akan bir sel gibiyiz! Önümüzde durmaya ne güçleri ne de hadleri yeter” diye konuştu.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar yürüyüşünün en önemli dinamizminin kadınlar olduğuna dikkat çekerek iktidara geldikleri ilk hafta İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe gireceğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğinin altını çizen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez. Kadına uzanan her elin karşısında olacağız” dedi. CHP’nin etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç üzerinden değil sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaptığını kaydeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi olmaya talibiz” dedi. 

Toplantı sonunda konuşmalar ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’ye yeni üye olan Aydınlı gençlere rozetleri takıldı.

CHP’li kadınlar Aydın Kuşadası’ndan hedef belirledi