CHPli Gök: Meclisi tekrar güçlendireceğiz

featured
service

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara İl Başkan Yardımcıları Ozan Ergün Doğan, Gökhan Ürün, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Servet Akman ve Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel Teberik Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldi. Meclisin işlevsiz hale geldiğini söyleyen CHP’li Gök, “Hesap vereceğiz, kamu kaynaklarını doğru düzgün kullanacağız, meclisi tekrar güçlendireceğiz” dedi.

Teberik Mahalle Muhtarı İsmail Yalçınkaya ile birlikte vatandaşlar mahallenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile paylaştı.

Mahallenin yolu, dere yatağının temizlenmesi, içme suyu problemi, iletişimde yaşanan sorunlar başta olmak üzere, ulaşımda yaşanan sıkıntıların da yer aldığı taleplerini ileten Teberik Mahallesi sakinleri, gençlerin bu tür nedenlerle köyü terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin isteklerini not alan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, talepler ile ilgili olarak gerekli kurumlarla görüşmelerde bulunacağını söyleyerek takipçisi olacağını kaydetti.

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRETİMİ TERK ETMEYE BAŞLADI”
Çiftçilerin artan fiyatlar nedeniyle üretemez duruma geldiğini söyleyen Gök, gübre başta olmak üzere artan maliyetlere de dikkat çekti. Gök, “Tarımın gelmiş olduğu noktayı biliyoruz. Gübreye yüzde 500 zam oluyorsa, sizin de ürettiğiniz ürüne yüzde 500, 600 zam oluyorsa belki ayakta kalabilirsiniz. Bu olmuyorsa ayakta kalmanız mümkün değil. Bu ülkede tarım çöküyor. Çünkü yurttaşlarımızın, çiftçilerimizin artan maliyetlere yetişmesi mümkün değil ve artık çiftçilerimiz üretimi terk etmeye başladı, bu büyük bir tehlikedir. Bu planlama sorunudur, çarpık bir planlama, çarpık bir programla bütün elindeki değerleri, hoyratça harcayan bir ülkeyiz. Buğday ithal ediyoruz, sanki topraklarımızda buğday yetişmiyor, arpa ithal ediyoruz, daha da ilginci Türk çiftçisine 2 bin 500 lira para veriyorlar buğdayda ama yabancı çiftçiye 6 bin 500 TL veriyorlar” ifadeleri ile hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

“BAŞKENT GAZ GÖKÇEK’İN KAPRİSLERİ YÜZÜNDEN SATILDI”
Enerjide yapılan özelleştirmeler ile vatandaşların şirketlerin insafına bırakıldığını dile getiren Gök, Başkent Gaz’ın da Melih Gökçek’in kaprisleri yüzünden özelleştirildiğini ifade etti. Gök, “Başkent Gaz metro yapacağım ve buna kaynak aktaracağım diye özelleştirildi. Başkent Gaz’ın kamuda kalmasının çok faydasını görecektik. Zam yapılacağı zaman siyasiler düşünmek zorunda kalırdı. Ancak şimdi bir şirket yönetiyor. Elektrik de aynı şekilde, Türkiye’deki tüm enerji özelleştirildi ve şirketlerin insafına bırakıldı. Hepsini sattık” şeklinde konuştu.

BÜTÇENİN DENETLENMESİ GEREKİYOR”
Meclisin yeniden güçlendirilmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda da bulunan Gök, “Hesap vereceğiz, kamu kaynaklarını doğru düzgün kullanacağız, meclisi tekrar güçlendireceğiz. Milletvekiliyiz parlamento doğru düzgün çalışmıyor, kanun çıkmıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile çözüyorlar işi. İşlevsiz bir Türkiye Büyük Millet Meclisi ile beraber şu anda çalışmalar yapıyoruz. Halkın yararına kararlar çıkartmamız gerekiyor ve bütçenin denetlenmesi gerekiyor” dedi.

CHPli Gök: Meclisi tekrar güçlendireceğiz 1
CHPli Gök: Meclisi tekrar güçlendireceğiz 2
CHPli Gök: Meclisi tekrar güçlendireceğiz