CHP’li Başkandan suda indirim kararına tepki: En hafif tabirle yüzsüzlüktür

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edilen su fiyatlarındaki yüzde 50 indirim kararına CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu tepki gösterdi.

Alınan kararın ülke gerçeklerinden uzak olduğunu söyleyen Kaderoğlu, “Ülkemizin ekonomik durumunun uzun yıllardır hiç görülmediği kadar kötüleştiği böylesi bir dönemde bu ekonomik sıkıntının sorumlusu olan bir partinin siyasi temsilcilerinin aldırdığı bu karar en hafif tabirle yüzsüzlüktür” dedi.

Ankara’da suya yüzde 50’lik rekor indirim kararının ardından birbiri ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu da alınan karara yapmış oldu açıklama ile tepki gösterdi. AK Parti’nin meclisteki sayısal çoğunluğu elinde bulundurmasını siyasi bir koz olarak kullandığını dile getiren Kaderoğlu, indirim kararını ‘Rövanşist ve Ankara Halkını cezalandıran’ bir teklif olarak değerlendirdi.

“EN HAFİF TABİRLE YÜZSÜZLÜK”

Kaderoğlu yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne AK Parti grubu tarafından önerilen ve sayısal çoğunluk elinde olduğu için bunu bir siyasi koz olarak kullanarak, AK Parti çoğunluğunca kabul edilen ASKİ’nin verdiği su hizmetlerinin yüzde 50 oranında indirime tabi tutulması açık ki ülkemizin gerçeklerinden, Başkentimizin ihtiyaçlarından ve halkımızın beklentilerinden kopuktur. Ülkemizin ekonomik durumunun uzun yıllardır hiç görülmediği kadar kötüleştiği böylesi bir dönemde bu ekonomik sıkıntının sorumlusu olan bir partinin siyasi temsilcilerinin aldırdığı bu karar en hafif tabirle yüzsüzlüktür.

“SON BİR YILDA GİDERLER YÜZDE 300 ZAMLANDI”

Zira Mansur Yavaş‘ın seçimlerden önce verdiği su fiyatlarında indirim yapılacağı vaadi uzun süredir zam yapılmayarak zaten gerçekleşmiştir. Suyun temin gereçlerine, elektriğe, doğalgaza, vesair bütün malzemelere yapılan zamlar fahiş boyutlara ulaşmıştır. Su borularının, betonlarının, plastik boruların, altyapı hizmetlerinin, personel giderlerinin, personellerin ulaşım ve yeme içme giderlerinin bile son bir yılda yüzde 300 zamlandığını göz önünde bulundursak bu teklif kesinlikle rövanşist ve Ankara halkını cezalandıran bir tekliftir. Kim istemez su ücretlerinin çok uygun fiyata verilmesini? Fakat ülkemizin içinde bulunduğu girdapta su fiyatları büyük oranda makuldür. Eksik ya da yanlış uygulamaların olduğu yerler ise akıl birliği ile bir ortak akılla yeniden telafi edilebilecek düzeydedir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin sayısal çoğunluk elde edilerek siyasal bir cezalandırmaya tabi tutulma girişimi Ankara halkı tarafından görülecektir. Hiçbir AK Partili belediyenin pandemi koşulları dahil hiçbir hizmetinde bir ücret indirimine gitmedi. Böylesi bir dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde böyle bir hamle yapılması ayrıca ikiyüzlülüktür.

CHP’li Başkandan suda indirim kararına tepki: En hafif tabirle yüzsüzlüktür