CHP’li Başevirgen “Saray sır küpü”

featured
service

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili verilen soru önergelerine yanıt verilmemesini, CİMER üzerinden Bilgi Edinme Hakkı kapsamında yapılan başvurularda ise “Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler” yanıtının verilmesine tepki göstererek “Saray adeta sır küpü” dedi.

“Resmen sansür uygulanıyor”
CHP’li Başevirgen, “Özellikle harcama kalemlerine, personel ve araç sayılarına, verilen davet ve resepsiyonlara, Cumhurbaşkanının kullanımına tahsis edilen saray ve çalışma ofislerinin elektrik ve doğalgaz faturalarına, Sarayın beslenme, gıda amaçlı ve mutfakta kullanılan tüketim malzemeleri ile yiyecek ve içecek harcamalarına, saray mutfağına alınan gıda ürünleri ile temsil ve ağırlama giderlerine ilişkin verdiğimiz soru önergelerine yanıt alamıyoruz. CİMER üzerinden yaptığımız başvurularda da gerekçeli cevap olarak ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz gerektirdiği söylenerek ret cevabı veriliyor, hatta çözüm için yargı yolu gösteriliyor. CİMER, bilgi edinme hakkı kapsamında 15 gün içinde yanıtlaması gereken sorularımızı, yasal sürelerini aşarak yanıtsız bırakıyor. Cumhurbaşkanlığında resmen sansür uygulanıyor. Yapılan harcamalara ilişkin hiçbir bilgi kamuoyu ile paylaşılmıyor. Yoksulluk ve sefalet günden güne artarken halkı şükürsüzlükle suçlayan Sarayın şatafatlı hayatının gözler önüne serilmesi istenmiyor” dedi.

“Denetim görevimizi yapamıyoruz, nereye ne harcandığı sır gibi saklanıyor”
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından gensoru ve sözlü soru olmadığı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlara sadece yazılı soru önergeleri vererek denetim görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Verilen önergeler ya cevaplanmıyor ya da süresi geçtikten sonra üstün körü, içeriği boş ya da alakasız olarak bizlere gönderiliyor. Hiç cevap alamadığımız yerlerden biri de Cumhurbaşkanlığı. Sorduğumuz soruların cevabını elbette biliyorlar ama açıklamak işlerine gelmiyor. Halk yoksullukla mücadele ederken, halkın vergilerinin nereye ve nasıl harcandığının kamuoyunca bilinmesini, bu vergilerle sürülen şaşaalı yaşamın gözler önüne serilmesini istemiyorlar.” Diye konuştu.

CHP’li Başevirgen “Saray sır küpü”

Yorumlar kapalı.