CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen “İhtiyacımız Olan İthalat Değil, Türk Tarımının Arkasında Kararlılıkla Duran Bir Yönetim Anlayışı”

featured
service
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Saman üreticilerinin sorunlarını bir kez daha Meclis gündemine  taşıdı.Tarım Bakanı tarafından cevaplandırılması istemi ile meclis başkanlığına soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen; Türkiye’nin ihtiyacının İthalat olmadığının altını çizerek: “Türk tarımının arkasında kararlılıkla duran bir yönetim anlayışına ihtiyaç var” dedi.CHP’Lİ Başevirgen, “Yıllardır tarımda ithalat politikasının son bulması için çağrıda bulunuyoruz. Türkiye tarımda kendi kendine yeten bir ülke konumunda iken nasıl oldu da her tarım ürününde net ithalatçı durumuna düştük?” diye sordu.“İthalata İhtiyacımız Yok, Bırakın Üretelim”CHP Manisa Milletvekili Başevirgen, samanda bile net ithalatçı konumunda olduğumuza işaret ederek “2003-2019 yılları arasında saman ihracatından 17,6 milyon dolar gelir elde ederken, yine aynı dönemde yapılan 106 bin ton saman ithalatına 20 milyon dolar ödeme yapılmış. Aradaki yaklaşık 2 milyon dolarlık fark artık bizim net ithalatçı konumunda olduğumuzu gösteriyor.” dedi.“Bizim Vicdanımız Sızlıyor”Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, bütçe görüşmeleri esnasında 2019’da sadece 150 kg saman ithalatı yapıldığını söylediğini hatırlatan Bekir Başevirgen, “Tam da o sıralarda bu ülkeye Bulgaristan üzerinden tırlarla saman girmekteydi. Bu ülkede Cumhuriyet tarihinde ilk kez kurbanlık hayvan ve saman ithalatı yapıldı. Çiftçimize ödenmeyen milyarlarca dolar başka ülkelerin çiftçilerini ihya etti. 1 Haziran 2020’de kilogramı 40-50 kuruş olan saman Ağustosta 95-1,10 kuruşa oldu. Üreticilerimiz stokçulara, karaborsacılara mahkum edildi. Bizim vicdanımız sızlıyor.” diye konuştu.CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Bizim ne peynir ithalatına, ne saman ithalatına ne de başka herhangi bir ürünün ithalatına ihtiyacımız var. Bizim sadece Türk tarımının ve Türk çiftçisinin arkasında kararlılıkla duran, bu konuda sağlam bir irade ortaya koyabilen bir yönetim anlayışına ihtiyacımız vardı ama ne yazık ki yapılan onca yanlışa rağmen bu sadece bir hayal olarak kaldı. Bu ülkenin çiftçisi, üreticisi yıllardır yaptıkları gibi bu verimli topraklar ile büyük işler başarabilecek güçte. Başka ülkelerinkine değil kendi ülkemizin çiftçisine inanmak, üretimin önünde engelleyen değil teşvik eden bir tutum sergilemek gerek.” dedi.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen “İhtiyacımız Olan İthalat Değil, Türk Tarımının Arkasında Kararlılıkla Duran Bir Yönetim Anlayışı”