CHP heyetinden Muğla çıkarması

featured
service
CHP heyetinden Muğla çıkarması 1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile Muğla’da yangından etkilenen köyleri ziyaret etti.

MUĞLA (İGFA) – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanlar ile Muğla’da Temmuz ayı sonunda başlayan ve kısa sürede birçok noktaya yayılan yangın bölgelerini ziyaret etti. Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hazır bulundu.

Heyetin ilk durağı Mazı’daki koordinasyon merkezi oldu. Bodrum Belediye Başkanı Aras yangın ve etkilediği alanlarla ilgili heyete kısa bir sunum yaptı. Aras, 8 bin 656 Hektar alanın yangından etkilendiğini belirterek, “Yangınların başlamasıyla beraber de kriz yönetimi masamızı, hemen yönetim merkezimizi teşkil ettik ve çalışmalara başladık. Yaklaşık on iki mahallemiz, bu yangından etkilendi. Bu bölgedeki bütün orman varlığı zeytin varlığı ve diğer bütün bitki örtüsü şu anda tahrip olmuş durumda. Hasar tespit çalışmaları en önemlisiydi. Yangından etkilenen 352 konutu tek tek ziyaret ettik. Burada 780 vatandaşla ve 28 işletmeyle de birebir görüştük ve onların hasarlarını tespit ettik.  Daha sonra yangınla ilgili taleplerini aldık. 20 bin 750 zeytin ağacımızı maalesef kaybettik bölgede. Zeytin varlığı yüzde 95 oranında yok oldu” dedi.

Muhtarlardan köylerdeki durum hakkında bilgi alan CHP Lideri, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaraları sarmak için hazır olduklarını ifade ederek, “Sizlere geçmiş olsun diyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya bakınca, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur yaşıyoruz. O nedenle Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Felaketi el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah aşarız. Dolayısıyla yaşadığınız sıkıntılar, sadece sizin sıkıntılarınız olmanın ötesinde Türkiye’de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu. Hepimizin gözü buradaydı, yüreği buradaydı, kalbi buradaydı. İnşallah daha fazla büyümez diye hepimiz dualar ediyorduk. Elimizden gelen çabaları gösteriyorduk. Dolayısıyla tekrar size geçmiş olsun diyoruz. Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya da çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

Tek tek köylülerin sorunlarını dinleyerek not eden Kılıçdaroğlu, “Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya bakınca, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur yaşıyoruz. O nedenle Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Felaketi el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah aşarız.” Dedi. Yangının başlaması ile birlikte İstanbul İtfaiyesi’ni bölgeye gönderdiği için vatandaşların teşekkür ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Endişe olmasın ki hem devletimiz hem bizim gibi belediyeler vatandaşımızın yarasını hep birlikte sararız. Can kaybı olmasın yeter” ifadelerini kullandı.

CHP heyetinden Muğla çıkarması