CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: “Seçimlerin birincisi biziz”

featured
service

Bursa’da partisinin İl Danışma Kurulu’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, ilk seçimlerin birinci partisinin CHP olacağını ve iktidarın da Millet İttifakı olacağını öne sürdü.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa İl Danışma Kurulu toplantısı Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İl Başkanı İsmet Karaca’nın açılış konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel değerlendirmelerde bulundu.

Geçmiş Dönem İl Başkanı Zafer Yıldız’ın divan başkanlığını yürüttüğü toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, CHP’li belediye başkanları Hayri Türkyılmaz, Mehmet Uğur Sertaslan, Turgay Erdem ile ilçe başkanları, il-ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer hazır bulundu.

ADIGÜZEL: “4 MİLYON ÇOCUK EĞİTİME ULAŞAMADI”

‘Örgütümüzle Birlikte Hedef İktidar’ sloganıyla gerçekleştirilen toplantıdaki konuşmasında COVID-19 sürecinde eğitim eşitsizliği yaşandığını vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Parası olanların çocukları iyi eğitim alırken, yoksul çocuklar ki bunların sayısı 4 milyon kadar hiç eğitime ulaşamadılar. Yaklaşık 8 milyon çocuğumuz da küçük cep telefonu ekranından eğitime ulaşmaya çalıştılar” dedi. Seçmenin 2019 seçimlerinde bir mesaj verdiğini belirten Adıgüzel, bu mesajın da, farklı görüşlerden seçmenlerin bir araya gelmesi halinde sandıkta başarının sağlanabileceği yönünde olduğunu altını çizdi.

CHP’nin sahadaki üstünlüğüne dikkati çeken Adıgüzel, “Cumhuriyet Halk Partililerin bir araya gelerek başarılı olduğu, aynı şekilde muhalefetin ilk seçimlerde kazanacağı tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hatta burada bir müjde vermek istiyorum. İlk seçimlerin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Seçimlerin iktidarı da Millet İttifakı iktidarı olacaktır” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da, kongrede verdikleri sözü gerçekleştirerek partiye il binası kazandırdıklarını hatırlattı. Toplantının diğer oturumları ise basına kapalı yapıldı ve üyeler siyasi değerlendirmelerde bulundular.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: “Seçimlerin birincisi biziz”