CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel: Demokrasiyi güçlendireceğiz

featured
service

CHP’nin Ak­yurt’taki he­def­le­ri­ne yö­ne­lik so­ru­mu­zu ya­nıt­la­yan Gey­gel, ‘He­de­fi­miz hem ge­nel­de hem de ye­rel­de ik­ti­dar olmak’ dedi. Tür­ki­ye’nin de­mok­ra­si so­ru­nu ya­şa­dı­ğı­nı söy­le­yen Gey­gel, “Top­lu­mun tüm ke­sim­le­ri­ni din­le­yen, de­mok­ra­tik bir yö­ne­tim an­la­yı­şı her şeyin üs­te­sin­den ge­le­bi­lir, ül­ke­miz­de de­mok­ra­si­yi güç­len­di­re­ce­ğiz ” diye ko­nuş­tu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR ÖRNEK OLDU
Ak­yurt’taki si­ya­si par­ti­le­rin ilçe baş­kan­la­rıy­la ya­pa­ca­ğı­mız rö­por­ta­jın il­ki­ni CHP Ak­yurt İlçe Baş­ka­nı Filiz Gey­gel ile ger­çek­leş­tir­dik. Hem yerel hem de genel si­ya­se­te yö­ne­lik so­ru­la­rı­mı­zı ya­nıt­la­yan Gey­gel, An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nin şef­faf yö­ne­tim an­la­yı­şı­nı örnek gös­te­re­rek “An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si bugün tüm iha­le­le­ri şef­faf bir şe­kil­de dü­zen­li­yor. Mec­lis gö­rüş­me­le­ri canlı ya­yın­la­nı­yor, halka açık. Sos­yal be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şın­da da hem diğer yerel yö­ne­tim­le­re hem de ik­ti­da­ra örnek olan bir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si var” dedi.
“İLÇEMİZİN TÜM MESELELERİNE BİRLİKTE KAFA YORACAĞIZ”
Neden erken seçim is­te­dik­le­ri so­ru­su­nu da ya­nıt­la­yan Gey­gel, “Tek parti ik­ti­da­rı, tek adam re­ji­mi­ni ge­tir­di. Bu ülke Kur­tu­luş Mü­ca­de­le­sin­de bile Mil­let Mec­li­si’nde tar­tış­tı ve ka­rar­la­rı­nı ala­rak adım­la­rı­nı bu doğ­rul­tu­da attı. De­mok­ra­si ol­maz­sa ol­ma­zı­mız, güç­len­di­ril­miş par­le­men­ter sis­tem ile de­mok­ra­si­yi ülkemizde güç­len­di­re­ce­ğiz. İlçe­mi­zin tüm me­se­le­le­ri­ne de bir­lik­te kafa yo­ra­ca­ğız, bir­lik­te çö­zü­me odak­la­na­ca­ğız, Ak­yurt’a da de­mok­ra­si­yi ge­ti­re­ce­ğiz” diye ko­nuş­tu.

CHP Ak­yurt İlçe Baş­ka­nı Filiz Gey­gel ile yap­mış ol­du­ğu­muz rö­por­taj:

Kı­sa­ca ken­di­niz­den bah­se­de­bi­lir mi­si­niz?
1980 Ak­yurt do­ğum­lu­yum. İlko­ku­lu­mu Sa­ra­ca­lar’da, or­ta­okul ve li­se­yi ise Ay­dın­lı­kev­ler’de oku­dum. An­ka­ra Üni­ver­si­te­si Dev­let Kon­ser­va­tu­arı Opera Bö­lü­mü me­zu­nu­yum. 13 yıl müzik öğ­ret­men­li­ği­nin yanı sıra, Sanat Evi’nde de uzun süre pi­ya­no eğit­me­ni ola­rak ça­lış­tım. Spora il­gi­li­yim ve aynı za­man­da pro­fes­yo­nel yü­zü­cü­yüm. Si­ya­se­te üni­ver­si­te öğ­ren­ci­si iken 2006 yı­lın­da CHP Ak­yurt İlçe Baş­kan­lı­ğı’nda eği­tim sek­re­te­ri ola­rak baş­la­dım ve il de­le­ge­siy­dim. 2020 Kasım’ında ya­pı­lan genel kurul ile de Ak­yurt İlçe Baş­kan­lı­ğı’na se­çil­dim.

CHP Ak­yurt İlçe Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ne baş­la­ma­nı­zın ar­dın­dan, par­ti­niz Ak­yurt’ta adını du­yur­ma­ya baş­la­dı. Bu sü­re­ci nasıl de­ğer­len­di­rir­si­niz?
Gö­re­ve gel­me­mi­zin ar­dın­dan ilçe hal­kı­mız­la bir araya ge­le­rek so­run­la­rı ile ya­kın­dan il­gi­len­dik ve çö­zü­mü için eli­miz­den gelen tüm gay­re­ti gös­ter­dik. Si­ya­si ayrım gö­zet­mek­si­zin her­ke­se do­ku­na­bil­dik, dert­le­ri­ne ortak olduk. Yak­la­şık 15 aylık sü­reç­te adım at­ma­dı­ğı­mız, zi­ya­ret et­me­di­ği­miz ma­hal­le­miz kal­ma­dı, o kadar çok sorun bi­rik­miş ki, her git­ti­ği­miz yerde ben­zer so­run­lar ile kar­şı­laş­tık. Tüm bun­la­rı An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye’mizin il­gi­li bi­rim­le­ri­ne ile­te­rek çö­zü­mü için ge­rek­li adım­la­rı attık. CHP’li be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın ba­şa­rı­sı ve genel baş­ka­nı­mı­zın iz­le­miş ol­du­ğu po­li­ti­ka­ya da hal­kı­mız te­vec­cüh gös­te­ri­yor. Va­tan­daş­la­rı­mız yerel yö­ne­tim­ler­de­ki ba­şa­rı­mı­zı hü­kü­met ol­ma­mız ha­lin­de de gös­te­re­ce­ği­mi­ze ina­nı­yor.

CHP’nin Ak­yurt’taki he­def­le­ri ne­ler­dir?
Tek bir cümle ile özet­le­ye­bi­li­rim, ‘Hem ge­nel­de hem de ye­rel­de ik­ti­dar olmak’… Yak­la­şık 20 yıl­dır ül­ke­yi aynı parti yö­ne­ti­yor ve her geçen gün tüm alan­lar­da so­run­lar bü­yü­ye­rek kat­la­nı­yor. Tarım, hay­van­cı­lık, sağ­lık, eği­tim başta olmak üzere bir­çok ko­nu­da bir çöküş söz ko­nu­su. Ya­şa­dı­ğı­mız il­çe­miz­de de ben­zer so­run­lar­la karşı kar­şı­ya ka­lı­yo­ruz. Top­lu­mun tüm ke­sim­le­ri­ni din­le­yen, de­mok­ra­tik bir yö­ne­tim an­la­yı­şı her şeyin üs­te­sin­den ge­le­bi­lir, çözüm de­mok­ra­si­de. Bakın An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si bugün tüm iha­le­le­ri şef­faf bir şe­kil­de dü­zen­li­yor. Mec­lis gö­rüş­me­le­ri canlı ya­yın­la­nı­yor, halka açık. Sos­yal be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şın­da hem diğer yerel yö­ne­tim­le­re hem de ik­ti­da­ra örnek olan bir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si var. Kent Kon­se­yi iş­lev­sel hale ge­ti­ril­miş, STK’lar An­ka­ra’da söz sa­hi­bi olmuş. Bu­ra­da an­la­yı­şa ve yö­ne­tim şek­lin­de dik­kat çek­mek ge­re­kir. İlçe­mi­zin tüm me­se­le­le­ri­ne bir­lik­te kafa yo­ra­ca­ğız, bir­lik­te çö­zü­me odak­la­na­ca­ğız, Ak­yurt’a da de­mok­ra­si­yi ge­ti­re­ce­ğiz. Bu çizgi il­çe­yi ay­dın­lı­ğa ta­şı­ya­cak adım­la­rın atıl­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak­tır, biz­ler ka­tı­lım­cı­lı­ğı esas ala­ca­ğız. Çift­çi­le­ri­miz­le, öğ­ren­ci­le­ri­miz­le, öğ­ret­men­le­ri­miz­le, genç­le­ri­miz­le, ka­dın­la­rı­mız­la, yaş­lı­la­rı­mız­la top­lu­mun ke­sim­le­ri­nin gö­rüş­le­ri­ni ala­rak ha­re­ket ede­ce­ğiz.

“Kirli siyaseti halkımız görüyor”

Ak­yurt’un en önem­li ih­ti­ya­cı sizce nedir? CHP’li bir be­le­di­ye Ak­yurt’ta ilk hangi so­ru­nun çö­zü­mü­ne odak­la­nır?
As­lın­da biraz ön­ce­ki so­ru­nuz­la da de­ğin­miş oldum. Tüm sivil top­lum ör­güt­le­ri­miz­le bir­lik­te Ak­yurt Kent Kon­se­yi’ni ye­ni­den şe­kil­len­di­re­ce­ğiz, be­le­di­ye kay­nak­la­rı­nı ve­rim­li ve etkin bir şe­kil­de kul­la­na­ca­ğız. İhti­ya­cı­mız olan şey en başta da­ya­nış­ma, bir­lik ve be­ra­ber­lik, ön­ce­lik­li işi­miz bun­la­rı sağ­la­ya­cak uygun ze­mi­ni oluş­tur­mak ola­cak. Mer­ke­zi ida­re­nin so­rum­lu­lu­ğun­da olan ancak bu­gü­ne kadar ye­ri­ne ge­ti­ril­me­yen eği­tim so­ru­nu­nu ilk sı­ra­ya ya­za­bi­li­riz. Genç­le­ri­mi­zin eği­tim fa­ali­yet­le­ri­ne ön­ce­lik ve­re­ce­ğiz. Adım adım atı­la­bi­lecek adım­la­rı açık­la­mak için şu an erken. Hem ka­dın­la­rı­mı­zın hem de genç­le­ri­mi­zin eği­ti­mi ön­ce­li­ği­miz. Sos­yal ve kül­tü­rel ola­rak zen­gin­le­şe­ce­ğiz, asıl zen­gin­lik budur. Bi­na­lar, ya­pı­lar, yol­lar, be­le­di­ye­le­rin diğer tüm asli gö­rev­le­ri, bun­la­rı ku­rum­sal me­ka­niz­ma­yı ku­ra­rak, ku­su­ruz bir şe­kil­de ko­lay­lık­la ye­ri­ne ge­ti­re­bi­li­riz. Hem be­le­di­ye ça­lı­şan­la­rı için hem de top­lu­mun yö­ne­ti­me ka­tı­lı­mı ba­kı­mın­dan sis­te­mi kur­du­ğu­muz­da asli gö­rev­le­ri­mi­zi ive­dik­le ye­ri­ne ge­ti­re­bi­li­riz. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Man­sur Yavaş, seçim ön­ce­sin­de ‘Bizim mega pro­je­le­ri­miz ol­ma­ya­cak, önce hal­kın gü­ven­li­ği ve sağ­lı­ğı’ de­miş­ti, bizim yerel yö­ne­tim an­la­yı­şı­mız budur, bunun ya­nın­da da yine Bü­yük­şe­hir’in bu­gü­ne dek uy­gu­la­dı­ğı halkı zen­gin­leş­ti­recek olan pro­je­ler­dir.

Par­ti­niz neden erken seçim is­ti­yor?
AK Parti ik­ti­dar ol­du­ğu süre bo­yun­ca ül­ke­mi­zin tüm kay­nak­la­rı­nı hoy­rat­ça har­ca­dı. En başta özel­leş­tir­me­ler ile bir­lik­te dev­let­çi­lik il­ke­si yok edil­di. Bugün tüm bun­la­rın ge­tir­dik­le­ri­ni bir­lik­te ya­şı­yo­ruz. Zen­gin bir ül­ke­nin yurt­taş­la­rı ola­rak yok­sul­luk için­de ya­şa­ma­ya mah­kum edil­dik. Do­ğal­gaz, ener­ji, akar­ya­kıt, gıda başta olmak üzere temel ih­ti­yaç mad­de­le­ri­ne ulaş­mak bile bugün lüks ha­li­ne geldi. Plan­sız, prog­ram­sız ve günü dü­şü­nen si­ya­si an­la­yış biz­le­ri bu gün­le­re ta­şı­dı. Diğer önem­li husus ise top­lum­da­ki ku­tup­laş­ma­yı ve ça­tış­ma­yı ar­tı­ran po­li­ti­ka­lar bir­lik­te­li­ği­mi­ze ciddi za­rar­lar verdi. De­mok­ra­si adeta as­kı­ya alın­dı, mec­lis iş­lev­siz­leş­ti­ril­di, artık va­tan­da­şın ka­pı­sı­nı ça­la­ca­ğı ku­rum­lar kal­ma­dı ül­ke­miz­de. Tek parti ik­ti­da­rı, tek adam re­ji­mi­ni ge­tir­di. Bu ülke Kur­tu­luş mü­ca­de­le­sin­de bile Mil­let Mec­li­si’nde tar­tış­tı ve ka­rar­la­rı­nı ala­rak adım­la­rı­nı bu doğ­rul­tu­da attı. Ül­ke­mi­zin ku­ru­cu­su Ulu önder Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün, ka­zan­dır­dı­ğı maddi ve ma­ne­vi tüm de­ğer­ler yağ­ma­lan­dı. De­mok­ra­si ol­maz­sa ol­ma­zı­mız, güç­len­di­ril­miş par­le­men­ter sis­tem ile de­mok­ra­si­yi ül­ke­miz­de güç­len­di­re­ce­ğiz, bu yüz­den erken seçim di­yo­ruz.

Geç­ti­ği­miz yerel se­çim­ler­de ‘Mil­let İtti­fa­kı’ ku­ru­la­ma­dı, olası erken se­çim­de nasıl bir yol iz­le­ye­cek­si­niz?
6 par­ti­nin bir araya gel­me­si ül­ke­miz adına olum­lu bir ge­liş­me, izah et­ti­ği­miz ve ya­şa­dı­ğı­mız so­run­la­rı bu güçle bir­lik­te aşa­ca­ğız. Bu ne­den­le Ak­yurt’ta da mil­let it­ti­fa­kı güçlü bir şe­kil­de adım­la­rı­nı ata­cak­tır. Bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de sür­dür­dü­ğü­müz süreç aynı şe­kil­de devam ede­cek­tir.

Son ola­rak neler söy­le­mek is­ter­si­niz?
Siz­ler gibi işini yapan med­ya­yı ten­zih edi­yo­rum. Ancak bugün hem bazı ulu­sal medya ku­ru­luş­la­rı, hem de sos­yal med­ya­da bir çok konu çar­pı­la­rak ser­vis edi­li­yor. İkti­dar par­ti­si­nin kul­lan­mış ol­du­ğu öte­ki­leş­ti­ren dili de he­pi­miz gö­rü­yo­ruz. Ça­re­siz­lik, sı­kış­mış­lık, çözüm üre­te­me­me ik­ti­da­rı daha da sal­dır­gan hale ge­ti­ri­yor. İBB’de te­rö­rist­le­rin ol­du­ğu id­di­ala­rı, yok An­ka­ra’da sa­yaç­la­rı fi­lan­ca ki­şi­ler oku­ya­cak­mış, uza­tı­la­bi­lir. Kirli si­ya­se­ti hal­kı­mız gö­rü­yor. Biz­ler, he­pi­miz gelip ge­çi­ci­yiz ama Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti ile­le­bet baki ka­la­cak­tır. Biz­le­ri bir­bi­ri­mi­ze dü­şür­mek için atı­lan her adım hüs­ran­la so­nuç­la­na­cak­tır.

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel: Demokrasiyi güçlendireceğiz