Çankaya’da Sinema Nostaljisi Yaşanacak

featured
service

Çankaya Belediyesi Açık Hava Sinema Etkinliği Temmuz-Ağustos aylarında 60 gün boyunca 24 farklı noktada  46 gösterimle Çankayalılara yine nostalji dolu günler yaşatacak. 

Her yıl sezon filmlerini Çankayalılar ile buluşturan etkinlik bu yıl da Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan’ın başrollerinde oynadığı “Bizim İçin Şampiyon” ve yine başrollerinde Yılmaz Erdoğan ve Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı “Organize işler Sazan Sarmalı” filmlerini izleyici ile buluşturacak.

Çankaya Belediyesi Açık Hava Sinema Etkinliği Temmuz-Ağustos aylarında 60 gün boyunca 24 farklı noktada  46 gösterimle Çankayalılara yine nostalji dolu günler yaşatacak. Her yıl sezon filmlerini Çankayalılar ile buluşturan etkinlik bu yıl da Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan’ın başrollerinde oynadığı “Bizim İçin Şampiyon” ve yine başrollerinde Yılmaz Erdoğan ve Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı “Organize işler Sazan Sarmalı” filmlerini izleyici ile buluşturacak.

60 gün boyunca devam edecek Açık Hava Sinema Etkinliği, 24 farklı noktada düzenlenecek. Dikmen bölgesinde 7 farklı noktada gerçekleştirilecek olan gösterimler, Cebeci, Aşıkpaşa, Küçük Esat, 100. Yıl, Ayrancı, Birlik, Metin Oktay, Çayyolu, Anıttepe, Yaşamkent, Ahlatlıbel, Sancak, Karapınar Mahallelerinde ve Hacettepe, Ankara ve Gazi Üniversiteleri kampüsünde gerçekleştirilecek.

YAŞANMIŞ BİR AŞK HİKAYESİ

Dram, biyografi türündeki film efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen jokey Halis Karataş ve eşi Begüm Atman’ın büyük aşkını konu ediyor. 1996 yılındaki Gazi Koşusu’nda 2:26:22’lik rekora sahip Bold Pilot’un sahibi Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman ile Bold Pilot’un daimi jokeyi Halis Karataş’ın başarılarına yer verilen filmin yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız oturuyor. Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan’ın rol aldığı film yaşanmış bir aşkı anlatıyor.

ORGANİZE İŞLER DEVAM EDİYOR

Organize İşler filminin devamı olan yapımın senaryosu ve yönetmenliği Yılmaz Erdoğan’a ait. Komedi, aksiyon türündeki Organize İşler Sazan Sarmalı’nın oyuncu kadrosunda ise Erdoğan’ın yanı sıra Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu gibi isimler yer alıyor.

Çankaya’da Sinema Nostaljisi Yaşanacak