Çankaya’da miniklere çevre bilinci eğitimi

featured
service

Çankaya Belediyesi çevre bilincini küçük yaşlarda oluşturmak için belediyenin kreşlerinde eğitim gören çocuklara Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezinde eğitim veriyor.

Geleceğimizin teminatı çocukların daha yaşanabilir bir dünyada hayatlarını sürdürmeleri için çevre bilinci kazanmalarını önemseyen Çankaya Belediyesi, kreşlerde eğitim gören çocukları geri kazanılabilir atıklar konusunda eğitirken bu eğitimleri eğlenceli hale getiriyor.

Çankaya Belediyesinin, Alacaatlı bölgesinde yer alan Geri Dönüşüm Merkezinde geri dönüşüme kazandırılan kağıt, cam, metal, plastik, tekstil atıklarının hangi kutulara konması konusunda eğitimler alan çocuklara renkli öğretici kitaplar hediye edildi.

DOĞAYLA UYUMLU ÇEVRECİ MERKEZ 

Birlik Mahallesi’nde Türkiye’de bir ilk olarak şehir içinde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni hizmete açan Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ikinci olarak da Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi’ni hizmete açmıştı. Projesinde yeşil alan ve bitkilendirme alanları da oluşturulan Merkez, toplam 2402.5 metrekare alana sahip.  Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, aynı zamanda oturma alanı ve 1085.5 metrekare yeşil alanlarıyla bir park olarak da hizmet veriyor. Doğayla uyumlu malzemelerle donatılan merkezde, konteynerlerin üstünü örten yapı yeşil çatı olarak dizayn edildi.

Çankaya’da miniklere çevre bilinci eğitimi