Çankaya’da Görkemli Cumhuriyet Kutlaması

featured
service

Çankaya Belediyesi Cumhuriyet’in 97. yılını ilçenin dört bir yanında coşkuyla kutladı. Çankaya’yı bayraklarla, Atatürk posterleriyle ve Cumhuriyet taklarıyla süsleyen Belediye, parklarda ve caddelerde düzenlenen bando konserleriyle de vatandaşlara bayram coşkusu yaşattı.  

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı Çankaya’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabahın erken saatlerinde Çayyolu Atapark’ta başlayan kutlamalar gün boyu sürdü ve akşam saatlerinde Kuğulupark’ta sona erdi. Çankaya Belediyesi ayrıca cumhuriyetin 97. yılına armağan olarak Çiğdem Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ni hizmete açtı. Çankaya Belediyesi, Bahçelievler 7. Cadde, Anıtpark, Dikmen Ahmed Arif Parkı ve Kuğulupark’ta bando konserleri ve Cumhuriyet Otobüsü ile vatandaşlara Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşattı. Vatandaşlar, pencerelerde ve sokaklarda ellerinde bayraklarla kutlamalara katıldı ve bandoya eşlik etti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilk olarak Çayyolu Atapark’ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine katıldı. Taşdelen, burada yaptığı konuşmada,  Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmanın lafla değil çalışmayla olacağını vurgulayarak, “Dört iklimin olduğu güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bu güzel ülke bundan 100 yıl önce bağımsızlık mücadelesini vermiş ve ‘Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ diyen Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı boyun eğmemiştir. Atatürk, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demiş ve Cumhuriyet’i ilan etmiş. Ne kadar şanslı bir milletiz ki hem askeri anlamda hem siyasi anlamda yaptığı bütün devrimlerle Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderimiz var. Daha aydınlık günlerde bu güzel bayramımızı kutlayacağımıza yürekten inanıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” diye konuştu. Başkan Taşdelen, Atapark’taki törenden sonra Zafer Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

YA BİR YOL BULACAĞIZ YA BİR YOL YAPACAĞIZ 

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, Cumhuriyetin 97. yılına armağan ettiği Çiğdem Mahallesinde yapılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi’nin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla birlikte yaptı. Taşdelen, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her sözü, her vecizesi çok anlamlı. Ama bir sözü bizim için çok önemli ‘Yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak’ diyordu Atatürk. Ulu Önderimizin bu sözü rehberliğinde 6 buçuk yıldır Çankaya’da Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki cumhuriyete sahip çıkmak, Atatürk’e O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için çalışmamız gerekiyor. Sadece lafla sözle değil icraatla, üreterek halkımıza hizmet ederek, çalışarak Cumhuriyete sahip çıkacağımıza inanıyoruz. Pandemi, gelirlerin düşmesi hiçbir şey bizim için bir gerekçe, mazeret olamaz. Halkımız bize inanıp bu görevleri bize veriyorsa biz ‘ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız’ diyerek çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Tesisimizin yapımı tamamlandığında adını ne koyacağımızı halkımıza sorduk. Halkımız isim önerilerini bize iletti ve halkımız dedi ki; ‘Bu tesisin adı Mustafa Kemal Atatürk olsun’. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıyoruz. Bu tesisimizin Cumhuriyetimizin 97. Yılına armağan olsun. Mustafa Kemal Atatürk çağları aşan bir lider, devrimci. O’nun yolundan O’nun izinden gitmek hepimiz için onur vesilesi. Çağdaş uygarlığı hedef gösterdiği için bilimi ve aklı bize rehber olarak gösterdiği için bu kuşaktan kuşağa devam edecek ve Atatürk’ün ilk ve devrimleri kuşaklar boyu yaşayacak. Çankaya’da hizmetler devam edecek Çankaya’da hizmet kervanı asla durmayacak. Önümüzdeki 3 yıl içinde Çankaya, yeni tesisleriyle, Çankaya Evleriyle, kreşleriyle, parklarıyla, spor merkezleriyle, kültür merkezleriyle yine yatırımda lider olmaya devam edecek. Seçimlerde söz verdiğimizden daha fazlasını yapacağız.”

Çankaya'da Görkemli Cumhuriyet Kutlaması 1 Çankaya'da Görkemli Cumhuriyet Kutlaması 2 Çankaya'da Görkemli Cumhuriyet Kutlaması 3
Çankaya’da Görkemli Cumhuriyet Kutlaması