Çankaya’da Cumhuriyetin 97. Yıl Coşkusu Başladı

featured
service

Cumhuriyetin 97. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap ve oyun seti tanıtım toplantısı Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı. 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’in “Benim Atatürküm” kitabı, Ankara Kent Tarihi Araştırmacısı Dr. Koray Özalp’in hazırladığı “Türkiye Büyük Millet Meclisleri ve 23 Nisan Bayram Kutlamaları” eseri ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu’nun çocuklar için hazırladığı “Yaşasın Cumhuriyet” oyun seti tanıtıldı.  

  Cumhuriyetin 97. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap ve oyun seti tanıtım toplantısı Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlendi. “Benim Atatürküm” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisleri ve 23 Nisan Kutlamaları” kitapları ile “Yaşasın Cumhuriyet” oyun setinin tanıtıldığı etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ev sahipliği yaptı.

 “Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk demek, çağdaşlık demek ve bizi biz yapan her şey demek” sözleriyle konuşmasına başlayan Taşdelen; “Cumhuriyet tarihimize sahip çıkan ve yaşatan eserleri hazırlayan Sevgi Özel, Dr. Koray Özalp ve Işık Kansu’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

 TAŞDELEN: “AMACIMIZ ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE TAŞIMAK”

Bu eserlerin hiçbir yerde bulunamayacak fotoğraflar ve hatıraları barındırdığı için çok değerli olduklarını belirten Taşdelen; “Bunların yaşaması gerekiyor. Çünkü bunlar cumhuriyete nasıl sahip çıktığımızı, Kurtuluş Savaşı’nı, Ankara Hükümeti dönemini çok daha güzel şekilde anlamamıza katkı sunuyor. Bizim tek bir amacımız var, o da Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutluyorum” diye konuştu.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ise cumhuriyetin ve değerlerinin zamanında yeterince savunulamadığını belirterek; “Maalesef laiklikle, cumhuriyetle ve Atatürk ile kavgası olanlar o boşlukları doldurdular” dedi. Benim Atatürküm adlı kitabını çocuklar için yazdığını söyleyen Özel, “Atatürk’ün bütün yaşamını, bütün savaşımını çocukların anlayabileceği şekilde anlatan sanıyorum tek kitap bu ve bu kitabımla çok övünüyorum. Çalışmamda desteklerini esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e de teşekkür ediyorum” dedi.

 DAHA ÖNCE BİLİNMEYEN BELGELERDEN OLUŞUYOR

Ankara Kent Tarihi Araştırmacısı Dr. Koray Özalp de hazırladığı “Türkiye Büyük Millet Meclisleri ve 23 Nisan Kutlamaları” eserinin bugüne kadar yazılanların dışında bir eser olması için çalıştığını söyleyerek; “Az bilindiğini düşündüğüm ve belki de hiç bilinmeyen bilgileri sizlerle paylaşmak istedim ve kişisel arşivimdeki fotoğraf ve belgelerden yararlanarak hazırladım. Bunun yanı sıra dönemin tanıklarının anıları, kamu-özel kurum arşivlerindeki yazılı ve görsel malzemeler kitabın içeriğini oluşturdu” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ise çocukların aydınlanmasının önemine değinerek, bu eserlerin bu amaca çok iyi hizmet ettiğini söyleyerek eser sahiplerine ve Alper Taşdelen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Özel, Özalp ve Eş’e Çankaya Belediyesinin Ulusal Egemenliğin 100. Yılı hatırasına hazırladığı plaketi verdi.

Çankaya’da Cumhuriyetin 97. Yıl Coşkusu Başladı