Çankaya’da 7/24 Kütüphane Sayısı 3’e Çıktı

featured
service

Çankaya Belediyesi özellikle öğrencilere 7/24 hizmet veren kütüphane sayısını 3’e çıkardı. Öncelikli olarak 100. Yıl Çankaya Evinde açılan kütüphaneye ardından Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi ve son olarak da Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan kütüphane eklendi.

Çankaya Belediyesi özellikle öğrencilere 7/24 hizmet veren kütüphane sayısını 3’e çıkardı. İlk olarak 100. Yıl Çankaya Evinde açılan kütüphanenin yoğun ilgi ve talep görmesinin ardından Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi ve son olarak da Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan kütüphane eklendi.

Çankaya Belediyesi 7/24 açık kütüphaneleriyle farkını ortaya koyuyor. İlk olarak üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu 100. Yıl Bölgesinde kütüphane hizmetine başlayan Çankaya Belediyesi 100. Yıl Çankaya Evi içerisinde bulunan 100 kişi kapasiteli kütüphaneye, elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden ODTÜ öğrencisi İrem Kütük’ün adını verdi.

Aynı hizmeti daha sonra açtığı Zübeyde Hanım Sosyal Tesisine de taşıyan Çankaya Belediyesi kapasitesi 50 kişilik olan kütüphanede 7/24 hizmet veriyor. Ağırlıklı olarak öğrencilerin kullandığı kütüphaneler gündüz saatlerinde bölge halkının gazete, kitap okumak için tercih ettiği alanlara dönüşüyor.

Son olarak büyük usta Nazım Hikmet’in adının yaşatıldığı merkezde açılan kütüphanenin kapasitesi ise 50 kişilik. 7 katlı bina içerisinde yer alan kütüphane bölge halkına 7/24 hizmet vermeye hazır.

1000 KİŞİLİK KÜTÜPHANE YENİ DÖNEMDE

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yeni dönem projeleri arasında yer alan dev gençlik merkezinin içinde de en büyük kütüphane hizmet verecek. Başkan Alper Taşdelen’in önemle üzerinde durduğu projelerden biri olan Gençlik Merkezi, 24 saat açık kütüphanesiyle de hizmet verecek. Ankara dışından gelip üniversite öğrenimi gören gençlerin en çok yaşadığı sıkıntılardan biri olan sakin ders çalışma ortamı sorununa 1000 kişilik kütüphane ile çözüm getireceklerini kaydeden Taşdelen, gençlik merkezinin her yaştan gencin kariyer, kültür, sanat, spor gibi çeşitli alanlarda ihtiyaçlarına karşılık vereceğini söyledi.

Çankaya’da 7/24 Kütüphane Sayısı 3’e Çıktı