“Çankaya Akademi” kapılarını açıyor

featured
service

Çankaya Belediyesinin sınav ve eğitime destek merkezleri “Çankaya Akademi” 15 Kasım’da açılıyor. Eğitimde fırsat eşitliği amacıyla kurulan merkezlerde Çankayalı öğrenciler, dersleri için tamamlayıcı eğitim, LGS ve YKS sınavları için destek kurslarını ücretsiz alacak.

Çankaya Belediyesi gençlere yönelik “Örgün Eğitime Destek Programı” kapsamında bir ilki daha hayata geçiriyor. Belediyenin gençlere yönelik en önemli projelerinden biri olan sınav ve eğitime destek merkezleri “Çankaya Akademi” için ilk ders zili 15 Kasım’da çalıyor. Eğitimde fırsat eşitliği amacıyla kurulan merkezlerde Çankayalı öğrenciler, dersleri için tamamlayıcı eğitim, LGS ve YKS sınavları için de destek kurslarını ücretsiz alacak.

Çankaya Akademi’ye; 6.,7. ve 8. sınıf öğrencileri Fen ve Sosyal Bilimler, Türkçe ve Matematik dersleri için Bademlidere ve 100. Yıl Çankaya Evlerine, 10.,11., 12. sınıflar ve mezun öğrenciler Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe/Edebiyat, Coğrafya, Tarih ve Felsefe dersleri için Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi ve Sokullu Çankaya Evi’nde kayıt yaptırabilecek.BAŞVURULAR 3, 4 ve 5 KASIM’DA Ortaokul ve lise düzeyinde 12 farklı derste kursların verileceği merkezlere başvurular 3 Kasım tarihinde başlayacak. Dersler Bademlidere, 100. Yıl, Sokullu ve Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evleri’nde yapılacak. 5 Kasım’da sona erecek kayıtların ardından ilk dersler, 15 Kasım’da başlayacak. Kayıtların ardından seviye tespit sınavına girecek Çankaya Akademi öğrencileri, seviyelerine uygun sınıflarda, haftalık ders programları doğrultusunda uzman branş öğretmenlerinden eğitimler alacak. Uygulamalı test çözme teknikleri ile desteklenecek kurslarda öğrenciler,  düzenli olarak gerçekleştirilen deneme sınavları ile kendilerini ölçme imkanı bulacak.HER SINAVDA ÇANKAYA YANINIZDA Çankaya Belediyesi olarak her yaşta ve her alanda eğitime destek verdiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ortaokul ve liseye devam eden öğrenciler ile mezunlara yönelik, tamamlayıcı ve destekleyici eğitim çalışmaları yapmak ve eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak amacıyla “Çankaya Akademi” merkezlerimizi oluşturduk. Bu merkezlerde özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerden gelen çocuklarımıza destek olacağız. Tüm imkanlarımızı kullanarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çankaya Akademi’yi tamamen gençlerin eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla kurduklarını kaydeden Taşdelen, “Çankayalı öğrencilerimizin sınavlarda daha da başarılı olmalarını sağlamak için 12 farklı branşta uzman öğretmenlerimizle birlikte durmadan, yorulmadan çalışacağız” diye konuştu.

“Çankaya Akademi” kapılarını açıyor