Çağın gerisinde kaldık!

featured
service

Akyurt’un 10 mahallesi’nde internet altyapısı yok. Birçok çevre mahallede de GSM operatörleri ya çok az çekiyor ya da hiç kullanılamıyor. Teberik ve Uzunlar Mahallesi’nde ise çağımızın iletişim aracı cep telefonları ile görüşme sağlanamıyor.

Ça­ğı­mız­da in­ter­net ile ile­ti­şim ne­re­dey­se bir zo­run­lu­luk ha­li­ni aldı. Sesli ile­ti­şi­min ya­nın­da in­ter­net bağ­lan­tı­sı için kul­la­nı­lan GSM ope­ra­tör­le­ri, Ak­yurt’un çevre ma­hal­le­le­ri­nin ne­re­dey­se ta­ma­mın­da ye­ter­siz ka­lı­yor. 10 ma­hal­le­de in­ter­net eri­şi­mi, alt­ya­pı ol­ma­ma­sı ne­de­niy­le sağ­la­na­mı­yor. Sesli gö­rüş­me­ler de bir­çok ma­hal­le­de so­run­lar ya­şa­nı­yor, ki­mi­si pen­ce­re ke­na­rın­da, ki­mi­si ma­hal­le­nin çeken her­han­gi bir nok­ta­sın­da ancak cep te­le­fon­la­rı­nı kul­la­na­bi­li­yor.

ÇAĞIN GERİSİNDE KAL­DIK
Ak­yurt’un 17 ma­hal­le muh­ta­rı ile gö­rüş­tük ve ya­şa­nan so­run­la­rı tek tek sı­ra­la­dık. Muh­tar­lar şi­ka­yet­le­ri­ni il­gi­li mer­ci­le­re ilet­tik­le­ri­ni be­lir­te­rek her­han­gi bir gi­ri­şim­de bu­lu­nul­ma­ma­sın­dan ya­kı­nı­yor. Bazı ma­hal­le­ler­de genç­le­rin ve yeni yuva kuran aile­le­rin sırf in­ter­net ne­de­niy­le ta­şın­mak zo­run­da kal­dı­ğı­nı be­lir­ten muh­tar­lar çağın ge­rek­le­ri­ni ya­ka­la­ya­ma­mak­tan dert ya­nı­yor.

MAHALLE MAHALLE YAŞANAN SORUNLAR
So­run­suz ma­hal­le yok de­necek kadar az. İşte ma­hal­le ma­hal­le in­ter­net alt­ya­pı­sı ve GSM ope­ra­tör­le­ri­nin du­ru­mu:
AH­ME­TADİL : İnter­net alt­ya­pı­sı yok. Bazı GSM ope­ra­tör­le­ri çek­mi­yor.
BÜĞ­DÜZ: Bazı ev­ler­de in­ter­net abo­ne­li­ği var, ancak yeni abo­ne­lik ya­pı­la­mı­yor.
CÜCÜK: İnter­net alt­ya­pı­sı yok, sabit te­le­fon hattı var. GSM şe­be­ke­sin­de prob­lem­ler ya­şa­na­bi­li­yor, Ya­ğı­zoğ­lu’nda ise cep te­le­fon­la­rı ile ile­ti­şim sağ­la­na­mı­yor.
ÇAM: İnter­net alt­ya­pı­sı var. GSM ope­ra­tör­le­rin­de her­han­gi bir sorun ya­şan­mı­yor.
ÇAR­DAK­BA­ĞI : İnter­net alt­ya­pı­sı yok. Cep te­le­fon­la­rı düşük sin­yal ile çe­ki­yor ve GSM üze­rin­den in­ter­net bağ­lan­tı­sın­da so­run­lar ya­şa­nı­yor.
ÇINAR: İnter­net alt­ya­pı­sı var. GSM ope­ra­tör­le­ri ye­ter­li değil, sağ­lık­lı gö­rüş­me ya­pı­la­mı­yor.
ELECİK: İnter­net alt­ya­pı­sı ye­ter­siz. GSM ope­ra­tör­le­ri çe­ki­yor.
GÜ­ZELHİSAR: Yak­la­şık 100 ha­ne­de in­ter­net alt­ya­pı­sı yok. Özel­lik­le Bağ­lar mev­ki­in­de so­run­lar ya­şa­nı­yor. GSM ope­ra­tör­le­ri ile ile­ti­şim­de sorun ya­şan­mı­yor.
HAY­DAR: İnter­net alt­ya­pı­sı yok. GSM ope­ra­tör­le­ri ise her yerde çek­mi­yor.
KA­LA­BA: İnter­net alt­ya­pı­sı var, ancak fiber bağ­lan­tı sağ­la­na­mı­yor. Bağ­lar böl­ge­sin­de GSM üze­rin­den ile­ti­şim sağ­la­na­mı­yor.
KA­RA­CA­KA­YA: İnter­net alt­ya­pı­sı yok. GSM ile ile­ti­şim­de so­run­lar ya­şa­nı­yor.
KA­RA­CA­LAR: İnter­net alt­ya­pı­sı yok. GSM ope­ra­tör­le­ri ile ile­ti­şim­de so­run­lar ya­şa­nı­yor.
KA­RA­YA­TAK: İnter­net alt­ya­pı­sı yok. Bazı GSM ope­ra­tör­le­ri ile ile­ti­şim sağ­la­na­bi­li­yor.
KIZIK: İnter­net alt­ya­pı­sı kısmi ola­rak var. Bazı ha­ne­ler abone ola­mı­yor. GSM ope­ra­tör­le­ri ise çe­ki­yor.
ŞEYH­LER: İnter­net alt­ya­pı­sı yok. Bazı böl­ge­ler­de GSM ile ile­ti­şim ku­ru­la­bi­li­yor, bazı böl­ge­ler­de sorun ya­şa­nı­yor.
TEBERİK: İnter­net abo­ne­li­ği bir kıs­mın­da var, alt­ya­pı ye­ter­siz. Bu ma­hal­le­de cep te­le­fon­lar ile ke­sin­lik­le gö­rüş­me ya­pı­la­mı­yor.
UZUN­LAR: İnter­net alt­ya­pı­sı ve GSM şe­be­ke­si yok.

Çağın gerisinde kaldık!