1. Haberler
  2. İzmir
  3. Büyükşehir’in İzcilik Kampı İle İyilik Dolu Bir Yolculuk

Büyükşehir’in İzcilik Kampı İle İyilik Dolu Bir Yolculuk

featured

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde düzenlediği “İyiliğe Yolculuk” temalı izci kampıyla, engelli ve engelsiz izcileri bir araya getirerek dayanışma ortamı oluşturdu. Nisan ayı boyunca altı kez organize edilen iki günlük kamplarda, izciler hem eğleniyor hem de birlikte yaşama kültürünü pekiştiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren izciler, Özdere’de mavi ve yeşilin buluştuğu doğada bir araya geldi. İzciliğin “iyi insan yetiştirme sanatı” olduğuna vurgu yapılan kampta, izciler mozaik, el sanatları ve seramik gibi atölye çalışmalarına katıldı; Pickleball gibi spor etkinliklerinde yeteneklerini sergiledi. Obalar isimlerini ve sloganlarını belirleyerek kamp ruhunu güçlendirirken, izci marşları ve izci andı coşkuyla okundu. Gün sonunda kamp ateşi etrafında toplanan izciler, izcilik ritüellerini yaşattı.

“Yeni bir birlikte yaşamı kurguluyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Tufan Fırat Göksel, kampın amacına dikkat çekerek şunları söyledi:

“İzci, iyilik yapan demektir ve bizim mottomuz bu yıl İyiliğe Yolculuk. Burada iyiliği çoğaltıyor, iyiliği büyütüyoruz. İyilik için insanları bir araya getirme derdindeydik ve bu derdimize derman olan bir ekiple birlikte bu güzel çalışmaları yapma şansına eriştik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, farklı engelli gruplarından ve engelli olmayan izcileri bir araya getirerek sosyal iyilik halinin aracı oldu. Sosyal iyilik haline ekolojik iyilik halini de ekledik. Burada izciler hem dinlenme hem öğrenme fırsatı buldu. Gelen geri bildirimler de çok güzel. Burada yeni bir birlikte yaşamı kurguluyoruz.”

“Bir arada yaşama kültürünü geliştiriyoruz”

İzci Lideri Esin Akgür de kampın kapsayıcı yapısına değinerek, “Engeli olmadan izcilik yapmak isteyenleri de dahil ettiğimiz için tam bir kapsayıcı izcilik yapıyoruz. Aslında yaptığımız, hedeflediğimiz yaşamın küçük bir modeli. Bir araya gelerek yaşamın içinde farkındalık yaratıp engelli ve engelli olmayanların bir arada yaşama kültürünü geliştiriyor, bunun nasıl yapıldığının bir örneğini gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in İzcilik Kampı İle İyilik Dolu Bir Yolculuk 1

“Bu duygunun tarifi yok”

Kampa kızı Özlem Önen ile katılan Güler Gezer ise izciliğin hayatlarına kattığı değeri şu sözlerle anlattı:
“Benim kızım çok içine kapanıktı. İzciliğe girince Özlem’de çok değişim gördüm. İzcilikten büyük bir zevk aldık. Çocuğum burada gelişti. 11 yıldır kamplara katılıyoruz ve mutluyuz. Çocuğum mutlu, ben daha mutluyum. Bu duygunun tarifi yok.”

İzci Özlem Önen de izciliği çok sevdiğini belirterek, kampta yaptıkları faaliyetlerden keyif aldığını dile getirdi.

İzcilik Hayatını Değiştirdi

İzci Simay Demirezen, izcilik sayesinde sosyal hayata katıldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığını anlatarak, “Eskiden fotoğraf çekilmezdim, fotoğraf çekilmeye başladım. Topluluk önünde konuşabilmeye, kendi ayaklarımın üzerinde durmaya ve izcilik sayesinde işe başladım” dedi.

“İzcilikle Hayatımda Çok Şey Değişti”

Yedi yıldır izcilik kamplarına katılan Pelinsu Zambak ise şunları söyledi:
“İzcilikle birlikte hayatımda çok şey değişti. Buradaki farklı engel gruplarının arkadaşlıkları bize çok şey kattı. Daha önce işitme engelli ya da görme engelli bir arkadaşımı anlama konusunda zayıftım. İzciliğe katıldıkça onların bakış açısını, yaşam tarzını gördüm. Zamanla kaynaştık, buranın ayrı bir tadı olmaya başladı. Kampları hiç kaçırmıyoruz. Burada farklı aktivitelere katılıyoruz. İzciliği herkese tavsiye ediyorum. İzcilik benim için her zaman farklı bir yere sahip.”

Büyükşehir’in İzcilik Kampı İle İyilik Dolu Bir Yolculuk
Yorum Yap