Büyükşehir’den ilçe belediyeleri ile işbirliği protokolü

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısıyla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeler “Afet Koordinasyon İş Birliği Protokolü” imzalıyor.

Afetle mücadele anlayışını değiştiren kararlara imza atan Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeler bundan sonra iş birliği yaparak, kar ve su taşkınlarıyla mücadele başta olmak üzere tüm afet ve acil durumlarda birlikte çalışacak. İlçe belediyelerle telsizle iletişim sağlanacak, kent geneline yağmur ve kar sensörleri yerleştirilecek.

 Başkent Ankara’da diğer tüm illere örnek olacak yeni bir iş birliği hayata geçiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler afet ve acil durumlarda Büyükşehir-İlçe Belediyesi ayrımı olmaksızın birlikte çalışacak.

ÖNCELİK VATANDAŞ MEMNUNİYETİ

Vatandaş memnuniyetini önleceleyen uygulamaları birer birer hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısıyla, Büyüşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeler arasında doğal afetler dahil kar ve buzlanma, sel ve su taşkınlarında ortak mücadele kararı alındı.

İlk etapta 11 İlçe Belediyesi ile iş birliği yapılırken, “Afet Koordinasyon İş Birliği Protokolü”nü ilçe belediye başkanlarının imzalamasının ardından protokol yazısı, şubat ayında toplanacak Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelecek.

AFETLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM, YENİ ANLAYIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında toplanan ilçe belediyelerinin temsilcileri, iş birliğinin detayları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Başkent’te büyük bir Afet Koordinasyon Merkezi’nin inşasına başlanılacağını belirten Çokakoğlu, “Telsizinden müdahale aracına kadar her şeyin yeniden değerlendirildiği, yeni bir anlayışın hakim olduğu afet ve afetle mücadele konsepti geliştiriyoruz” dedi.-

BAŞKENT GENELİNE YAĞMUR VE KAR SENSÖRÜ VE KAMERALAR YERLEŞTİRİLECEK

Afet İş Birliği Koordinasyon Protokolü hakkında önemli bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Afetin, yağışın, selin, donun, buzlanmanın, karın boyutları tek bir ilçenin, tek bir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarını aşmıştır. Mücadele için iş birliği şart ve tüm imkanlarımızı ortaklaşa kullanacağız. Yeni yapılacak ve projesi hazırlanan Afet Koordinasyon Merkezimiz sayesinde İlçe Belediyelerimiz ile telsiz bağlantımız olacak. Afeti önceden haber alabilmek için bütün imkanlar zorlanacak, araştırılacak. Kente sensörler yerleştirilecek. Yağmur sensörü, kar sensörü, nem sensörü gibi. Mevcut bulunan 400 kameramıza ilave yaklaşık 600-700’ya kadar kamera eklenecek. Yeni kameralarla birlikte 1000’in üzerinde kamera ile il ve ilçeler tek tek takip edilecek. Ayrıca bir telsiz sistemi kuracağız, bu sistemle tüm ekipler iletişim halinde olacak. İhtiyaç halinde ilçe belediyesi olsun, Büyükşehir Belediyesi olsun araçlarıyla, imkanlarıyla vatandaşın yardımına koşacak. Vatandaşa o caddeye, o sokağa biz bakmıyoruz denmeyecek.”

Büyükşehir’den ilçe belediyeleri ile işbirliği protokolü