Büyükşehir pazarcı esnafından 23 kamyon ve 1 tır yaş sebze ve meyve aldı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle malları elinde kalan pazarcı esnafını mağdur etmedi.

Büyükşehir Belediyesi yemek yapımında kullanılmak üzere pazarcı esnafının 4 bin kasadan oluşan 23 kamyon ve 1 tır yaş sebze ve meyvesini satın aldı. BELSO Soğuk Hava Deposu’na ürünlerini teslim eden pazarcı esnafı, Başkan Yavaş’a teşekkür etti.

Toplumsal dayanışma çağrısı yaparak, sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumun her kesiminden ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle malları elinde kalan pazarcı esnafına da destek oldu.

Yaş sebze ve meyvelerini semt pazarlarında satamayan pazarcı esnafına “mallarınızı alacağız” diyen ve sözünü tutan Başkan Yavaş’ın talimatı sonrası Büyükşehir Belediyesi, iki günde pazarcı esnafının 4 bin kasadan oluşan 23 kamyon ve 1 tır ürününü satın aldı.

BAŞKAN YAVAŞ’A PAZARCI ESNAFINDAN TEŞEKKÜR

Pazarcı esnafı Ankara Toptancı Hali’nde bulunan BELSO Soğuk Hava Deposu’na mallarını getirerek teslim etti. Büyükşehir Belediyesinin BELPA Mutfağında yemek yapımında kullanılmak üzere satın alınan ürünler için pazarcı esnafı Başkan Yavaş’a teşekkür etti. Ankara Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Metin Tepeli, yaşanan süreç ile ilgili şöyle konuştu:

“Mansur Başkan odamızı arayarak, elinde malı kalan esnafın ürünlerini Büyükşehir Belediyesine verebileceğini söyledi. Biz de ulaşabildiğimiz tüm esnaf arkadaşlarımıza ilettik, bir kısmı gelip ürünlerini Büyükşehir’e verdi. Faturası olanlar, getirip faturasıyla beraber teslim etti. Mansur Başkanımız geçen hafta da bizi arayarak pazara çıkmayan kuruyemişçi ve peynirci gibi esnafımız var, onların da listesini isteyerek destek oldu. Mansur Başkana esnafın ve pazarcının yanında olduğunu teşekkür ederiz.”

Büyükşehir pazarcı esnafından 23 kamyon ve 1 tır yaş sebze ve meyve aldı