Büyükşehir buz çözücü solüsyonunu kendisi üretti

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın belediye hizmetlerinde başlattığı hayatı kolaylaştıran uygulamalar Başkent’te giderek yaygınlaşıyor. Kendi asfaltını kendisi üreten Büyükşehir Belediyesi şimdi de çevre dostu buz çözücü solüsyon üretti. Belediye iştiraklerinden BelPLAS tarafından ilk kez üretilen solüsyon, kış aylarında kar ve buzlanmalarda yol ve kaldırımlarda kullanılacak. Asfalt, araç ve kaldırımlara zarar vermeyen solüsyondan günlük 10 tona kadar üretim yapılabilecek.

Büyükşehir buz çözücü solüsyonunu kendisi üretti 1

Başkan Yavaş’ın maliyetleri düşüren ve tasarrufa yönelten uygulamaların artırılmasına yönelik yayımladığı  genelgenin ardından tüm birimlerde hizmet anlayışı değişmeye başladı.

 Son dönemde kendi asfaltını kendisi üreten Büyükşehir Belediyesi şimdi de kış aylarında yol ve kaldırımlarda kullanılmak üzere ilk kez buz çözücü solüsyon üretti.

Büyükşehir buz çözücü solüsyonunu kendisi üretti 2

ÇEVRE DOSTU ÜRÜN

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve belediye iştiraklerinden BelPLAS Ankara Termoplastik ve Bakım Onarım Hizmetleri A.Ş, 6 aylık AR-GE çalışması sonrası kar ve buzlanmalarda kullanılan çevre dostu buz çözücü solüsyon üretmeyi başardı.

BelPLAS kış mevsiminde günde 10 tona kadar solüsyon üretimi yapabilecek kapasiteye sahip olacak. Kent yaşamında modern çözümler üreterek vatandaşların hayatını kolaylaştıran AR-GE çalışmalarına imza atmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu sayede maliyetleri de düşürmeyi hedefliyor.

KARAYOLLARI TEKNİK ŞARTNAMESİNE UYGUN

Buz çözücü solüsyon üreten firmalara göre daha az maliyetle üretim gerçekleştirdiklerini belirten BelPLAS AR-GE Sorumlusu Özgün Kırdar ürettikleri solüsyonun; asfalt, kaldırım ve araçlara zarar vermediğini açıkladı:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda kendi buz çözücü solüsyonumuzu üretmek için AR-GE çalışmalarına başladık. Buz çözücü solüsyon çalışmamız diğer üretici firmalara göre daha uygun şartlarda ve daha az maliyetle yapılmaktadır. 8 kişilik AR-GE ekibimizle birlikte seri üretime devam ediyoruz. Ürünümüzü Karayolları Teknik Şartnamesinden de başarıyla geçirdik. Analiz sonuçlarına göre ürettiğimiz solüsyon; asfalta, araç tekerliklerine hatta araçların kendisine ve kaldırımlara zarar vermiyor. Buz çözücü solüsyonlar yollarda, kaldırımlarda yani kar ve buz sorununun olduğu her alanda kullanılabilecek niteliğe sahip. Diğer buz çözücü solüsyonlara göre çevreye, doğaya herhangi bir zararı bulunmuyor.”

Büyükşehir Belediyesi özellikle kış aylarında tehlike arz eden noktalarda tuz kullanımına alternatif olarak solüsyon da kullanarak karla mücadelesine 7/24 devam edecek.

Büyükşehir buz çözücü solüsyonunu kendisi üretti 3
Büyükşehir buz çözücü solüsyonunu kendisi üretti