BUSİAD’da kadın buluşması

featured
service

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) tarafından, Bursa’nın sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve iş kadınlarının bir araya geldiği bir toplantı gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) – BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda, kadın erkek eşitliğinin gerçekleştirilebilmesi için neler yapılbileceği konuşulurken, birlikteliğin daha ileri bir aşamaya taşınması da gündeme geldi.

Toplantının açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Birlikte yaşanılabilir çağdaş bir dünyayı nasıl kurabiliriz? Sorusuna beraberce yanıt aramak için bir araya gelindiğini söyledi.

Küçükkayalar, BUSİAD olarak, çağdaş bir dünya özleminin ayrılmaz parçası olarak bir süredir kadın ve gençlerle ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti. Bu dönem yönetim kurulumuzdaki kadın üye sayısını artırdıklarını belirten Küçükkayalar, “15 kişilik yönetimimizde 4 kadın üyemiz var ve Sayın Veda Girgin Eroğlu’ da başkan yardımcımız. Geleceğin BUSİAD kurullarında görev alacak yedek üyelerimizde bu sayı daha da fazla ve yüzde 30’u geçiyoruz. Yüzde 8,5 olan kadın üye sayımızı artırmak da en önemli vizyonel hedeflerimizden biri” dedi.

Sektörel çeşitliliği sayesinde Bursa’nın diğer illere göre daha iyi durumda olduğunu belirten Küçükkayalar, “Bursa’da 901 bin sigortalı çalışan var. Buna memurlar, serbest çalışanlar ve SGK’lı çalışanlar dahil. Bunun 294 bini yani yaklaşık yüzde 33’ü kadın. Bu ülkemiz çapında iyi bir rakam olsa da tabii yeterli değil! Bu rakamı ne zaman Bursa’mız, ülkemiz, dünyamız için yüzde 50 yaparız işte o zaman gerçek kadın erkek eşitliğini sağlamış, kadın pozitif ayırımcılığını bitirmiş olur, insanca hep birlikte yaşanabilir bir dünya düzeni kurmuş oluruz. O nedenle “Ne kadar eşitsek o kadar güçlüyüz” diyoruz. BUSİAD olarak, hepinizin dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum” diye konuştu.

BUSİAD’da kadın buluşması