BUSİAD: “Maaşa zam işe son olmaz umarım”

featured
service

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, asgari ücretteki rekor artışın çok da sevinilecek bir durum olmadığının kısa sürede ortaya çıkacağını belirterek, “Maaşa zam işe son olmaz umarım” diye konuştu.

BURSA (İGFA) – BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, yeni yıla ilişkin asgari ücretin açıklanması sonrasında yaptığı değerlendirmede ekonominin gerçeklerinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

“Büyümenin adil dağıtılmasını istiyoruz” diyen Başkan Türkay, “Enflasyon, girdi maliyetlerindeki artış ve rekabet gücü de göz ardı edilmemeli. Asgari ücret, birkaç ay içinde şahlanması mümkün olan enflasyona yenilmez umarım. İşçi kardeşlerimizin yüzünün hep gülmesini isteriz. Umalım ki iktidar, kısa sürede kur istikrarını sağlasın. Ancak faizlerin geri çekilmesiyle bu istikrarı sağlamak nasıl mümkün olacak, bunu da bilemiyoruz. 1990’ları yaşayanlar bilir. Endişemiz yüksek enflasyonlu bir hayata dönüştür” diye konuştu.

Zor günlerden geçildiğini kaydeden Türkay, “Türkiye bugünleri de atlatacak güce sahiptir. Yeter ki gerçeklere göre hareket edelim” diye konuştu.

BUSİAD: “Maaşa zam işe son olmaz umarım”