Bursalı ev tekstil firmalarından fuarlara yoğun ilgi

featured
service

İtalya’nın Como kentinde eşzamanlı olarak düzenlenen Proposte Fuarı ile International Observatory Fuarı’na Türkiye toplam 26 firma ile katıldı.

BURSA (İGFA) – Türk tekstilinin dünya pazarlarındaki payını artırma çalışmalarına büyük önem veren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), pandemi nedeniyle verilen aradan sonra uluslararası fuarlara fiziki katılım etkinliklerine hız kazandırdı. Modanın merkezi Milano’da 26-28 Nisan 2022 tarihleri arasında eş zamanlı düzenlenen ve dünyanın en prestijli ev tekstili fuarlarından Proposte ve International Observatory fuarlarına toplam 26 firma ile katılan UTİB, düzenlediği Sektörel Ticaret Heyeti ile de yeni iş birliklerinin kapısını araladı.

Ticaret Heyeti’ne Türkiye’den katılan 20 firma, önemli alıcılarla birebir görüşerek, son teknoloji ile üretilen tasarımlarını tanıttı ve yeni bağlantılara imza attılar.

İtalyan ve diğer AB üyesi ülkelerin her dönem ilgi gösterdiği fuara bu kez Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda dan ziyaretçilerin yoğun ilgisinin dikkat çektiğini belirten UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Proposte ve International Observatory Fuarları, ziyaretçilerin Türk tekstil sektöründeki yenilik ve gelişmeleri heyecanla takip ettikleri önemli etkinlikler arasında. Bu fuarların uzun bir aradan sonra fiziki olarak düzenlenmesi de ilgiyi artırdı. Dünyanın en büyük alıcılarını bir araya getiren fuarlar, bizim açımızdan çok olumlu geçti. Gerek fuara katılan gerekse Ticaret Heyetimizde yer alan firmalarımız oldukça memnunlar. Başta İtalya olmak üzere Avrupa ve Amerika’dan çok önemli alıcılar yaptıkları birebir görüşmelerle, yeni ticari bağlantılar ve yeni pazarlara girme fırsatı yakaladılar. İki fuarın, sektörün ihracat potansiyelini önemli ölçüde artıracağına inanıyorum” diye konuştu.

Bursalı ev tekstil firmalarından fuarlara yoğun ilgi 1

Ev tekstili modası ve trendlerinin belirlendiği iki fuara ciddi hazırlık yaparak  gittiklerini belirten UTİB Başkanı Engin, Türkiye tekstil sektörünün üretim gücü, teknolojisi, kalitesi ve tasarımlarının, dünyanın önemli alıcılarına tanıtıldığını söyledi.

Engin, Proposte ve Observatory Fuarlarının sektör için önemli iki organizasyon olduğunu kaydederek, “Bu fuarların hemen ardından 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Hometex Fuarı’nda dünya markalarını ağırlayacağız. UTİB olarak her yıl olduğu gibi birbirinden farklı organizasyonlar ile sektörümüzü desteklemeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bursalı ev tekstil firmalarından fuarlara yoğun ilgi 2

Bursalı ev tekstil firmalarından fuarlara yoğun ilgi