Bursa’da Türk Kızılayı’ndan ‘özel’ buluşma

featured
service

Türk Kızılay Bursa Şubesi, özel gereksinimli çocuklar ve annelerine ev sahipliği yaparak, yürekleri bir kez daha ısıttı.

BURSA (İGFA) –  Türk Kızılay Bursa Şubesi Kadın Teşkilatı’nın düzenlediği organizasyonla Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yatan ve özel gereksinimi bulunan çocuklar ve anneleriyle kahvaltıda buluştu. Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ve Hastane Başhekimi Dr. Yaşar Bilgi’nin de katıldığı organizasyonda keyifli vakit geçiren öğrenciler ve anneler Kızılay’ın sıcaklığını bir kez daha hissetti.

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, anlamlı etkinliği hayata geçiren Kadın Teşkilatına ve gönüllülere teşekkür etti. Kızılay’ın özel gereksinimli vatandaşlar hakkındaki hassasiyetine dikkati çeken Başkan Tutanç, “Engelliler Günü’nün hemen ardından düzenlediğimiz etkinliğimizde öğrencilerimiz ve anneleriyle bir arada olmak bizler için mutluluk verici. Özel gereksinimli çocuklarımız hakkında farkındalık oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz çünkü asıl engelin bilinçsizlik olduğunu biliyoruz. Engellerin sevgiyle aşılacağına her zaman inandık. Kızılay olarak toplumun her kesiminden, ihtiyaç sahibi kim varsa ayrım gözetmeksizin yardım elimizi uzatıyoruz ancak dezavantajlı gruplar her zaman önceliğimiz. Kadın Teşkilatımızın organize ettiği etkinliğimiz kapsamında Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yatan özel gereksinimli öğrencilerimiz ve anneleriyle keyifli bir gün geçirdik. Yüzlerdeki tebessümün sebebi olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyor, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa’da Türk Kızılayı’ndan ‘özel’ buluşma