Bursa’da Nevruz coşkusu Keles’i sardı

featured
service

Bursa’da 21 Mart’ta start alan ve ilçeleri de saran 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti kutlamaları kapsamında Nevruz coşkusu Keles’te yaşandı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’yı, bu unvana layık ayrıcalıklı etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor.

Kent merkezinde 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarıyla başlatılan coşku bugün de Keles ilçesinde yaşatıldı. Kortej yürüyüşleri ve halk dansları gösterilerinin yapıldığı ilçedeki etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız da katıldı. Etkinliğe mahalle muhtarların yanı sıra Kocayayla Kadınları Kalkındırma Kooperatifi, Belediye Meclis Üyeleri, belediye personeli ve ilçe halkı da coşkuya ortak oldu.

Bursa'da Nevruz coşkusu Keles'i sardı 1

Kuzey Makedonya, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Sırbistan, Kazakistan ve Bulgaristan’dan gelen halk dansları toplulukları da yöresel kıyafetleri ile etkinliğe renk kattı.

Bursa'da Nevruz coşkusu Keles'i sardı 2

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız ile Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, bir geleneği yaşatıp, birlikte yumurta tokuşturdu.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin ilçelerde de yapılmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti. Başkan Keskin, Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasında emeği geçen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ile Kültür ve Turizm  Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Bursa Valisi  Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür etti.

Bursa'da Nevruz coşkusu Keles'i sardı 3

Bursa’da Nevruz coşkusu Keles’i sardı