Bursa’da kadın şiddete yemekli mesaj

featured
service

Uludağ Soroptimist Kulübü Bursalı şirketlerle iş birliği yaparak, iş yerlerinin yemekhanelerine dağıtılan amerikan servislerle kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratıyor

BURSA (İGFA) – Birleşmiş Milletler’in (BM) dünya çapında organize ettiği “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası” her yıl 25 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Kampanya kapsamında toplumdaki kadın ve kız çocuklarının statüsünün yükseltilmesi için faaliyetini sürdüren Uludağ Soroptimist Kulübü bir dizi etkinlik ile farkındalık yaratmayı hedefliyor. Üyeleri Bursalı meslek sahibi kadınlardan oluşan Uludağ Soroptimist Kulübü yirmiden fazla şirketle iş birliği yaparak şirketlerin yemekhanelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele afiş ve amerikan servislerini çalışanlarıyla buluşturmasını sağladı. Amerikan servislerde şiddetin türlerini tanımlayan kısa bir bilgi, şiddete maruz kalan kadınların izleyeceği yol ve acil durum telefonları gibi bilgilere yer verildi.

Kampanyaya destek veren kurumlar: Yeşim Tekstil, SEGER, Sazcılar Otomotiv, RollMech, Evinoks, Thierry Diniz, Beyçelik Gestamp, Politeks, Karsan, Uzay Pastanesi, Kebapçı İskender 1867, SYK Group, Dasel Otomotiv, Cafe Yonga, An-Ka Analiz, Eker Meydan Kayhan Köftecisi, Naja Restaurant ve Taşdelen Group.

Uludağ Soroptimist Kulübü 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında Bursa Yelken Kulübü iş birliği ile bir etkinlik daha hayata geçirecek. İş birliği kapsamında iki kulübün yönetim ekipleri ve üyeleri 5 Aralık Pazar günü Mudanya Mütareke binasının önünde gönüllülerle buluşacak. Katılımcılar saat 13:00’te Tirilye Barınağı önünden yelkenlerle hareket ederek saat 14:00’te Mütareke binasının önünde yarım ay nizamı alarak turuncu farkındalık bayraklarını göndere çekecek. 

Bursa’da kadın şiddete yemekli mesaj