Bursa’da iklim değişikliği ile ortak mücadele

featured
service

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında uluslararası, ulusal ve yerel ölçekte örnek uygulamaları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğine karşı tüm ilçe belediyelerini de harekete geçirdi.

BURSA (İGFA) – Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarının il geneline yayılması ve bu konuda tüm belediyelerin işbirliği içinde olması hedefiyle koordinasyon toplantılarına başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda yapılan ve ilçe belediyelerinin temsilcilerinin katıldığı ilk toplantıda iklim değişikliği konusu ele alındı. Periyodik olarak yapılacak ve İklim Değişikliği, Enerji Yönetimi, Sıfır Atık ve Atık Yönetimi, Çevresel Şikayetler, Gürültü Yönetimi, Hafriyat Yönetimi, Ruhsat Faaliyetleri gibi konuların ele alınacağı toplantıların ikinci oturumunda ‘Enerji Yönetimi’ konusu ele alınacak.

Hatırlanacağı gibi Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte iklim değişikliği alanında yürütülen çalışmaların uluslararası boyuta taşınması ve konuyla ilgili çalışma yapan diğer belediyelerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulması amacıyla da Temmuz 2016 tarihinde alınan meclis kararı ile Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesine katılım sağlanarak, 2030 yılında sera gazı emisyonlarını kişi başına yüzde 40 azaltma taahhüdünde bulunulmuştu. 

Bursa’da iklim değişikliği ile ortak mücadele