Bursa’da ikinci el ve sıfır araçlarda stokçuluk isyanı! Fahiş fiyatların sebebi ortaya çıktı!

featured
service

Bursa’da ikinci el ve sıfır otomobillerde stokçuluk yapan firmalara tepki yağıyor. Stokçuluk yüzünden araç bulamayan vatandaşlar, bu durumun fiyatları da 2-3 katına çıkarmasından yakınıyor.

BURSA (İGFA) – Ülke ekonomisi ve döviz kurlarını bahane ederek fiyatların uç seviyelere ulaştığı otomobil sektöründe gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

İkinci el ve sıfır otomobillerdeki fiyat artışının sebebinin stokçuluk olduğu ortaya çıktı. Bursa’da bazı otomobil firmaları, sıfır otomobillere plaka takarak ikinci ele bilerek düşürdüğü, bu araçları kiraladıkları arazilerde sakladığı vatandaşlar tarafından afişe edildi.

Nilüfer’de bir araziyi kiralayan otomobil firmasının araç fiyatlarını yükseltmek için araç stokladığı iddia ediliyor.

“DEVLET DURUMA EL ATMALI”

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Fahiş fiyat ve stokçuluk sadece gıda sektöründe değil, otomobilde de yaşanıyor. Sıfır araçlara plaka takarak ikinci el haline getiren otomobil firmaları, araçları stok edip, fahiş fiyatlarla yüksek bedellere satmayı hedefliyor. Bugün özellikle ikinci el piyasasındaki dudak uçuklatan fiyatlar bunun göstergesidir. Bazı markalarda ikinci el fiyatı sıfır araç fiyatının üstünde. Sıfır araç bulmak ya da almak zaten zor. Bu stokçu firmalara da devlet el atmalı. Gerekli cezai işlemi uygulamalıdır” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bursa’da ikinci el ve sıfır araçlarda stokçuluk isyanı! Fahiş fiyatların sebebi ortaya çıktı!