Bursa’da girişimci kadınlar başarı hikayelerini paylaştı

featured
service

Bursa’da üniversite-sanayi iş birliği alanında önemli çalışmalara imza atan ULUTEK Teknopark, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Teknoloji Sahnesi’nde 6 kadın girişimcinin başarı hikayelerini paylaştı.

BURSA (İGFA) – ULUTEK Teknopark tarafından düzenlenen Teknoloji Sahnesi etkinliğinde, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın girişimciler, başarı hikâyeleri katılımcılarla paylaştı.

Çevrimiçi etkinlikte Yöneylem Bilgi Sistemleri’nden Prof. Dr. Seda Özmutlu, Argen Biyoteknoloji’den Prof. Dr. Gülşah Çeçener, EGT Kontrol Teknolojileri’nden Funda Ergin, Yakamoz Yazılım’dan Sibel Kuzgun Akın, Monitor Digital’den Yeşim Erbakan ve Nota Yazılım’dan Zuhal Soyaslan konuşmacı olarak katıldı.

Başarılı girişimciler hikâyelerini aktarırken, özellikle gençlere yönelik önemli tavsiyelerde bulunan konuşmacılar, girişimcilik yolculuklarını anlattı.

Kadınlara verilen değeri göstermek için bir günün asla yeterli olmayacağını dile getiren ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, birbirinden başarılı kadın girişimcileri konuk ederek, onların tecrübe ve tavsiyeleriyle özellikle genç kadınlara yol gösterici olmalarını amaçladıklarını belirterek, “Dikkatimizi çeken bir diğer konu ise kadın akademisyen sayımızda yaşanan artış bazı bölümlerde değişiklik gösterse de, Türkiye’de kadın akademisyen oranımız, yüzde 45 seviyelerinde. Bu oran, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’nin kadın akademisyen oranının üzerinde” diye konuştu.

Bursa’da girişimci kadınlar başarı hikayelerini paylaştı