Bursa’da eTwinning rüzgarı esti

featured
service

Avrupa’daki okullar arası işbirliği projesi olan eTwinning rüzgarı Bursa’da esti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından binlerce proje arasından amacına en uygun projelerin sahibi olan öğretmenlere ve okullara verilecek MEB onaylı Kalite Etiketi ödül töreni Merinos AKKM Osmangazi Salonunda gerçekleştirildi. Yıldırım İhsan Dikmen İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri olan Okul Müdür Yardımcısı Tuncay Sakız ve Öğretmen Gizem Kurt Çalışır ‘D.A.Y (DYNED and YOU)’ adlı projeleri ile Kalite Etiketi ödülüne layık görüldü.

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA- Bursa’da eTwinning projeleri arasında başarılı olan öğretmenler için Kalite Etiketi ödül töreni düzenlendi.

Avrupa’daki okullar arası işbirliği projesi olan eTwinning rüzgarı Bursa’da esti. Merinos AKKM Osmangazi Salonunda düzenlenen törende Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri yanı sıra  Bursa’nın 17 ilçesinden ödüle hak kazanan öğretmenler ve okul müdürleri hazır bulundu. Liseli öğrencilerin  Halk dansları ve bale gösterisi ile başlayan program, binlerce proje arasından başarılı bulunup yüksek puan alan proje sahibi öğretmenlere Kalite Etiketi ödülü verilmesi ile devam etti.

Bursa'da eTwinning rüzgarı esti 1

Ödüllerini alan öğretmenler Protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Yıldırım İhsan Dikmen İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri Okul Müdür Yardımcısı Tuncay Sakız ve Öğretmen Gizem Kurt Çalışır’ın ‘D.A.Y (DYNED and YOU)’ adlı projesi ingilizce branşında en başarılı projeler arasında yerini aldı ve hem kendilerine hem de okullarına birer Kalite Etiketi kazandırdılar.

Danışmanlığını yaptıkları D.A.Y (DYNED and YOU) projesi ile ödül kazanan İhsan Dikmen İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri adına konuşma yapan Gizem Kurt Çalışır’ın açıklamaları şu şekilde ; “Projemizin amacı öğrencilerin dil edinimini kolaylaştırmak, dili aktif kullanmalarını sağlamak, özgüvenlerini, sorumluluk alma, işbirliği halinde çalışma becerilerini geliştirmek.

Bursa'da eTwinning rüzgarı esti 2

Yaparak, yaşayarak öğrenme ilkesi temelinde öğrenciler sürece dahil edildi. Aylık kazanımlara göre çeşitli görevler verildi. Öğrenciler hem kendi okullarıyla hem diğer okullarla işbirliği halinde çalışarak bu görevleri ingilizce dilini kullanarak gerçekleştirdiler. Ayrıca projemizde  web 2.0 araçlarından yararlanıldı. Hem öğrencilerimiz hem danışman öğretmenlerimiz proje kapmasında gerekli web 2.0 araçların kullandılar.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

Bursa'da eTwinning rüzgarı esti 3

Proje sonunda öğrencilerin dili aktif kullanarak ortaya koyduğu ürünler hem özgüvenlerinin hem işbirliği içinde çalışma becerilerinin artmasını sağlamıştır. Teknolojiyi dile entegre etmeyi amaçlayan projemizde öğrencilerimizin emekleri ve çabalarıyla hedefe başarıyla ulaşılmıştır ve projemiz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.”

Bursa’da eTwinning rüzgarı esti