Bursa’da CHP’den asgari ücrete ‘net’ çağrı

featured
service

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, asgari ücretten vergi kaldırılması yönünde ‘net’ çağrıda bulundu.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, brüt 3 bin 577 TL olan asgari ücretten yapılan vergi ve SGK kesintilerinden sonra çalışanın eline ancak 2 bin 825 TL geçtiğini belirterek, asgari ücretliden gelir vergisi, SGK işçi payı, İşsizlik Sigortası primi payı, damga vergisi olmak üzere yapılan aylık toplam 752 TL kesintinin kaldırılmasını istedi.

Asgari ücretten kesintilere son verildiğinde asgari ücretlinin gelirinin otomatik 752 TL artışla net 3 bin 577 TL’ye yükseleceğinin altını çizen Başkan Karaca, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve kadın kolları yöneticileriyle birlikte partililerin de katıldığı toplantıda açıklama yaptı.

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Meclis Grubu’nun asgari ücretteki vergi ve kesintilerin kaldırılması için 2018 yılından buyana birçok defa girişimde bulunduğunu anlatan Başkan Karaca,  tüm önerilerin TBMM’deki AKP+MHP oylarıyla reddedildiğini kaydetti.

“CHP olarak, asgari ücretliler vergi ödemesin aldıkları ücretten herhangi bir kesinti olmasın, en azından asgari ücret insanca yaşanabilecek bir seviyeye çekilsin derken; AKP ve MHP ittifakı ısrarla ve inatla asgari ücretlilerin vergi yükü altında ezilmelerine, açlık sınırı altında yaşamalarına göz yummaktadır” diyen İsmet Karaca, “Halkın temel besin gereksinimlerinden kaçınarak sadece abur cubura bin TL ödeyen Cumhurbaşkanı’ndan, asgari ücretlinin sofrasından eksilen ekmeğin hesabını bilmesini elbette bekleyemeyiz. Daha geçtiğimiz günler iktidarın yetkilileri “Herkesin cep telefonu var, arabası var” diyordu. Şimdilerde ise “Asgari ücreti en azından insani yaşam seviyesin getireceğiz” demiş. Yani milyonlarca asgari ücretlinin açlık sınırı altında yaşadığını kendileri de itiraf etmiş. Peki, bu itiraflar yeterli mi? Elbette değil. Ekonomik buhranın en büyük bedelini; aç kalan, kirasını karşılayamayan, faturasını ödeyemeyen, asgari ücretliler ödemektedir” diye konuştu.

Bursa’da CHP’den asgari ücrete ‘net’ çağrı