Bursa’da bilgi temelli fikirleri üretenlerin ödül gururu

featured
service

Bursa Uludağ Üniversitesi, akademisyenlerini ve idari personelini özverili projeler ve yenilikçi çalışmalar kapsamında ödüllendirdi.

BURSA (İGFA) – Teknolojinin üssü konumundaki ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Bilim, Özel, Teşvik ve Hizmet Ödül Töreni’nde ödüle layık görüldü.

Ödül almak için sahneye çıkan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üniversiteleri, toplumun ve şehrin ortak aklı olarak gördüğünü vurguladı. Bilgi temelli fikirleri ürüne çevirebilmek, toplumun zenginleşmesindeki en temel dinamiklerden biri olduğunu ifade eden Burkay, “Ödülünü almış olduğumuz ve BTSO ile Üniversitemizin belki de en stratejik ortaklıklarından biri ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, bu bilgiye dayalı fikirlerin ürüne dönüşmesinin en önemli merkezlerinden biridir. Gerçekten çok ciddi başarılar elde ediyoruz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemizle birlikte geçmişten bugüne çok güzel ilişkiler içerisindeyiz. İnşallah bu birlikteliği arttırarak devam edeceğiz” dedi.

ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz de, alınan ödülde bölgedeki 160’ı aşkın firmanın emeğinin bulunduğunu belirtti. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, 2020 yılının baz alındığını ve bundan sonraki senelerde de aynı şekilde ödül törenlerinin düzenleneceğini kaydederek, asıl amaçlarının aidiyet duygusunun güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Bursa’da bilgi temelli fikirleri üretenlerin ödül gururu