Bursa’da 3 bin kişilik ‘burs’ haberine 4 günde 7 bin başvuru geldi

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi üzerinden öğrencilere burs verileceği haberi ardından 4 günde 7 binin üzerinde online başvuru geldi. 14 Mart’ta sona erecek başvurularda 3 bin öğrenciye aylık 500 TL burs verilecek.

BURSA (İGFA) – Bursa’da okul öncesi eğitimden hayat boyu öğrenmeye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etapta üniversite öğrencilerini kapsayan burs uygulaması büyük ilgi gördü.

Bu aydan itibaren 4 ay boyunca üniversite öğrencilerine 500’er TL burs verecek olan BURSKOOP, yeni eğitim dönemiyle birlikte yıllık bazda da burs desteğinin 8 ay süreceğini ve ilk etapta projeden 3 bin öğrenciyi yararlandıracak. Burs desteğinden Bursa’da ikamet eden ailelerin çocukları yararlanabilecek.

Burs desteği almak isteyen öğrenciler, başvurularını burs.bbbgenclikkulubu.com adresi üzerinden online yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerin merakla beklediği burs sürprizini geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurduklarına dikkati çekerek, bu açıklamanın üzerinden 4 gün gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen, online başvurunun 7 bini aştığını söyledi.

Başkan Aktaş, belediyelerin burs vermesinin 2009 yılında yasaklandığını bu nedenle BURSKOOP’u kurarak bu desteği yasal bir zemine oturttuklarını anımsatarak, “Yeni neslin daha donanımlı olması için eğitim konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Hayırseverlerimizin de büyük katkı vereceği kooperatifimiz sayesinde öğrencilerimiz ve ailelerine bir nebze de olsa ekonomik destek sağlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. İnşallah önümüzdeki eğitim döneminde uygulamayı sanayinin ihtiyacı olan bölümleri tercih eden meslek lisesi öğrencileri için de hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Bursa’da 3 bin kişilik ‘burs’ haberine 4 günde 7 bin başvuru geldi